Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Για 13η χρονιά ο «Άθλος Τζουμέρκων 2014» (bike+run), στις 3 και 4 Μαΐου στα Τζούμερκα


Ο «Άθλος Τζουμέρκων 2014» (bike+run), ο διασημότερος λαϊκός αγώνας περιπέτειας, θα γίνει για 13η χρονιά στις 3 και 4 Μαΐου στον ομώνυμο ορεινό όγκο, στα Τζουμέρκα, τελώντας υπό την αιγίδα του Δήμου Κεντρ. Τζουμέρκων. Ανακαινισμένες είναι εφέτος όλες οι διαδρομές στο ποδήλατο και στο τρέξιμο, στις οποίες έχουν συμπεριληφθεί πολλά νέα μονοπάτια στο έντονο ανάγλυφο των Τζουμέρκων. Είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μπορεί να συμμετέχει με άνεση ένας μέσος αθλητής και ταυτόχρονα να «τεστάρει» την πορεία της προετοιμασίας του και ο έμπειρος του αθλήματος.Σίγουρα οι μεγάλες διαδρομές δεν είναι για νέους αθλητές και απαιτούν πλούσια εμπειρία στο ορεινό περιβάλλον, αλλά και γι' αυτούς οι διοργανωτές έχουν σχεδιάσει τις μικρές διαδρομές (fun race), στις οποίες μπορεί κάποιος να πάρει μια δυνατή γεύση του αγώνα και του ορεινού όγκου της περιοχής.Αφετηρία και τερματισμός θα είναι το χωριό Άγναντα Άρτας. Υπάρχει η δυνατότητα στον αγώνα να κάνει κάποιος μόνο ορεινή ποδηλασία (bike) ή ορεινό τρέξιμο(run) ή και τα δυο αγωνίσματα μαζί. Επίσης μπορεί να επιλέξει ποιά από τις διαδρομές ορεινής ποδηλασίας θέλει να κάνει, οι οποίες θα γίνουν ταυτόχρονα και ποιά από τις διαδρομές ορεινού τρεξίματος προτιμάει, οι οποίες θα γίνουν κι αυτές ταυτόχρονα.O «Άθλος Τζουμέρκων 2014» είναι και τα δύο αγωνίσματα (bike+run), με την επιλογή (bike+run) στις διαδρομές Α΄.





Διαδρομές ορεινής ποδηλασίας
Α' διαδρομή 45 χιλιομέτρων με 1880 μέτρα συνολική υψομετρική διαφορά.
Β' διαδρομή (fun race)17 χιλιομέτρων με 870 μέτρα συνολική υψομετρική διαφορά.
Διαδρομές ορεινού τρεξίματος
Α' διαδρομή μεσαίας και υψηλής δυσκολίας, 28 χιλιομέτρων με 1770 μέτρα συνολική υψομετρική διαφορά.
Β' διαδρομή (fun race)10 χιλιομέτρων με 690 μέτρα συνολική υψομετρική διαφορά.

Δηλώσεις συμμετοχής-κόστος
Για δηλώσεις συμμετοχής αναζητείστε την ιστοσελίδα «Άθλος Τζουμέρκων».
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα κλείσουν στις 25 Απριλίου στις 10 το βράδυ. Όλοι οι αθλητές που θα είναι έγκυρα δηλωμένοι μέχρι τότε, θα παραλάβουν τον αριθμό τους με τυπωμένο επάνω το όνομά τους. Θεωρούνται δηλωμένοι και έγκυροι μόνο όσοι έχουν συμπληρώσει πλήρως την δήλωση συμμετοχής και έχουν πληρώσει το αντίστοιχο ποσό. Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ. Το ποσό συμμετοχής κατατίθεται σε τραπεζικούς λογαριασμούς της Mountain Sports..




Πρόγραμμα αγώνων: Ορεινή ποδηλασία το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, ώρα εκκίνησης 12 το μεσημέρι με εκκίνηση και τερματισμό στην κάτω πλατεία Αγνάντων. Ώρες λειτουργίας γραμματείας στην κάτω πλατεία Αγνάντων από 10 έως 11:30 το πρωί
Ορεινό τρέξιμο την Κυριακή 4 Μαΐου 2014, ώρα εκκίνησης 11 το πρωί με εκκίνηση και τερματισμό στην κάτω πλατεία Αγνάντων.
Ώρες λειτουργίας γραμματείας στην κάτω πλατεία Αγνάντων από 9 έως 10:30 το πρωί.




Απονομές-κατηγορίες: Το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνουν οι απονομές στην ορεινή ποδηλασία, σύμφωνα με τις κατηγορίες που θα έχουν σχηματιστεί ανά διαδρομή. Θα βραβευτούν οι έξι καλύτεροι αθλητές, με κύπελλο ο πρώτος και μετάλλια οι υπόλοιποι.
Το μεσημέρι της Κυριακής θα γίνουν οι απονομές στο ορεινό τρέξιμο, σύμφωνα με τις κατηγορίες που θα έχουν σχηματιστεί ανά διαδρομή. Θα βραβευτούν οι έξι καλύτεροι αθλητές, με κύπελλο ο πρώτος και μετάλλια οι υπόλοιποι. Ακόμη θα βραβευτούν στις μεγάλες διαδρομές, στο ποδήλατο και στο τρέξιμο, ο μεγαλύτερος ηλικιακά αθλητής. Επίσης θα βραβευτούν οι τρεις καλύτεροι αθλητές στον «Άθλο Τζουμέρκων 2014», που θα τερματίσουν και τα δύο αγωνίσματα, με την επιλογή (bike+run) στις διαδρομές Α΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου