Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Στην Πρέβεζα βρέθηκε o Σταύρος Θεοδωράκης και "Το Ποτάμι". Τι είπε στους δημοσιογράφους.

Στην Πρέβεζα βρέθηκε  "Το Ποτάμι"

Στην Πρέβεζα βρέθηκε σήμερα Πέμπτη το μεσημέρι, ο Σταύρος Θεοδωράκης συνεχίζοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο που ξεκίνησε την Τετάρτη από την Άρτα και τα Ιωάννινα.

IMG 9368



Ο επικεφαλής από το «Ποτάμι» περπάτησε στην παραλία και στην κεντρική αγορά της πόλης και συνομίλησε με πολίτες θέλοντας να αφουγκραστεί τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία και την καθημερινότητα, ενώ δεν ήταν λίγοι αυτοί και ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι που τον χαιρέτησαν και του ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

IMG 9394

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε στην πλατεία Ανδρούτσου με εκπροσώπους από την ΕΝΑ Πρέβεζας και κτηνοτρόφους και στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πολιτική για το γάλα, με τον Θεοδωράκη να επαναλαμβάνει όσα είπε και στα Γιάννενα, ότι δηλαδή η λύση είναι απλή και θα βρεθεί μόνο αν ακούσουμε τους επιστήμονες και τους κτηνοτρόφους, ότι θα πρέπει στη συσκευασία του γάλακτος να λέει αν το γάλα είναι ελληνικό ή όχι και ότι θα πρέπει να επανέλθει και το ισοζύγιο του γάλακτος.

IMG 9465

Μέλη της Ε.ΝΑ Πρέβεζας, εκπρόσωποι των αγελαδοτρόφων αλλά και του συλλόγου γεωπόνων μετέφεραν τους προβληματισμούς τους για το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας και ζήτησαν από τον κ. Θεοδωράκη να στηρίζει τους νέους που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και δεν μπορούν λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία από την πολιτική των αντιφάσεων.

IMG 9532

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων υπογράμμισε ότι «Το ποτάμι» έχει συγκεκριμένες θέσεις για τις ευρωεκλογές, τις οποίες και παρουσίασε πρώτο από όλους και όπως είπε περιμένει να ακούσει επιτέλους και τις θέσεις των άλλων πολιτικών σχηματισμών που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις Ευρωεκλογές. Σε ερώτημα εάν θα δεχόταν χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία από κάποιον επιχειρηματία ανέφερε ότι είναι ανάγκη να βρεθούν νέοι εθνικοί ευεργέτες, που θα προσφέρουν στον τόπο και όχι στα κόμματα προκειμένου να επενδύσουν σε περιοχές όπως είναι η Πρέβεζα και να δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

IMG 9405

Σχετικά με την αποδοχή που έχει από τους νέους ανθρώπους, κάτι που φάνηκε και στη σύντομη βόλτα του στην Πρέβεζα, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι γίνεται προσπάθεια για κάτι νέο με την βοήθεια των νέων ανθρώπων που τόσα χρόνια γύριζαν την πλάτη στο πολιτικό σύστημα.

IMG 9367

Όσον αφορά την κοινωνική πολιτική και τις ευπαθείς ομάδες ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά «δυστυχώς στην Ελλάδα φτάσαμε από τις σπατάλες στην τσιγκουνιά με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν σημαντικές δομές όπως είναι το Βοήθεια στο σπίτι». Ο κ. Θεοδωράκης μετά την Πρέβεζα είχε προγραμματισμένη συνάντηση με μέλη και φίλους του νεανικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γλυκή-Ποταμιάς ενώ το ταξίδι του Ποταμιού στην Ήπειρο θα κλείσει στην Ηγουμενίτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου