Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Φήμες για ροζ βίντεο του Ερντογάν με την πρώην Μις Τουρκία. O λόγος που έκλεισε το twitter και απειλεί να κλείσει το fb.

Φήμες για ροζ βίντεο του Ερντογάν με την πρώην Μις Τουρκία


Ένα ροζ βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ημέρες, με πρωταγωνίστρια την Defne Samyeli, πρώην Μις Τουρκία. Ίσως αυτός να είναι και ένας από τους λόγους που ώθησαν τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να λογοκρίνει και να κλείσει το Twitter, μια κίνηση που έχει προκαλέσει σάλο τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.


Όλη η Τουρκία μιλά γι' αυτό. Μπορεί χαμηλόφωνα, προς το παρόν, γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πραγματικά ενοχλητική. Ωστόσο, η φήμη όλο και διευρύνεται, ανεβαίνει στο διαδίκτυο και το κουτσομπολιό δε σταματά, παρά το ενδεχόμενο να μην είναι αυθεντικό. Αυτό είναι βέβαια λογικό μετά το κλείσιμο του Twitter με εντολή του πρωθυπουργού σε όλη τη χώρα. 

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Reppublica, τα κουτσομπολιά λένε ότι το ροζ βίντεο για το οποίο μιλούν όλοι εδώ και μήνες, και το οποίο θα έβγαινε στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες, στην κρίσιμη εβδομάδα πριν από τις τοπικές εκλογές της 30ης Μαρτίου, θα μπορούσε να αφορά τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την πανέμορφη πρώην Μις Τουρκία, Defne Samyeli.
Είναι αληθινό ή ψεύτικο; Αδύνατον να εξακριβωθεί, παρά τα χιλιάδες κλικ από χρήστες στο YouTube, είναι όμως ικανό να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στον Τούρκο πρωθυπουργό μετά το σάλο που έχει προκληθεί για τα οικονομικά παραπτώματα του Τούρκου ηγέτη και αρκετών από τους ανώτερους υπουργούς του.

«Τα χτυπήματα, τώρα, γίνονται κάτω από τη μέση» παρατηρεί ο σχολιαστής, Αχμέτ Χακάν. Ωστόσο, για τον βαθιά θρησκευόμενο Ερντογάν, που όπως και τα περισσότερα μέλη του κόμματός του, «κρύβουν» τη σύζυγό τους (στη περίπτωση του Ερντογάν την κυρία Εμινέ) και κρατούν αποστάσεις από το αλκοόλ (η φορολογία για το εθνικό ποτό τη ρακί, είναι ιδιαίτερα υψηλή), ένα σκάνδαλο τέτοιου μεγέθους είναι πολύ σοβαρό.
Η ελκυστική Define έχει θεαθεί πολλές φορές στο πλευρό του πρωθυπουργού σε επίσημες εμφανίσεις. Είναι μέλος του κόμματός του και φίλος της συζύγου του. Αμέσως όμως έσπευσε να αρνηθεί οποιαδήποτε φήμη για πιθανή σχέση με τον ηγέτη της Τουρκίας. 

Η Samyeli μιλώντας στο CΝΝ Τουρκίας είπε οτι κινείται νομικά κατά αυτών που διαδίδουν αυτές τις αβάσιμες ψευδείς φήμες.
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά είναι πολύ εκνευρισμένη και στεναχωρημένη καθώς ποδοπατήθηκαν τα ατομικά της δικαιώματα στα κοινωνικά δίκτυα από την στιγμή που διαδόθηκαν φήμες οι οποίες όπως είπε προσβάλλουν εκείνη, τα παιδιά και την οικογένειά της.

 














Δείτε ένα παλαιότερο video με την Defne Samyefi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου