Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Υπό βροχή, αλλά με πολύ κέφι, έγινε χθες Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014, το Καρναβάλι Γυναικών της Πρέβεζας. Δείτε το video.

Με βροχή αλλά και πολύ κέφι το Καρναβάλι Γυναικών της Πρέβεζας

Μπορεί ο καιρός για δεύτερη συνεχή χρονιά να μη στάθηκε σύμμαχος στο Καρναβάλι Γυναικών, ωστόσο η βροχόπτωση δεν ήταν αρκετή να σταματήσει τις γυναίκες της Πρέβεζας οι οποίες με πολύ κέφι παρέλασαν συνεχίζοντας μια παράδοση μισού αιώνα.

IMG 6740


Η παρέλαση ξεκίνησε από τη Λεωφόρο Ειρήνης στο ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου και τερμάτισε στην Πλατεία Ανδρούτσου και γυναίκες όλων των ηλικιών, μέλη συλλόγων, σχολών χορού και παιδιά σχολείων και φροντιστηρίων, έδωσαν ένα χαρούμενο παρών σε αυτή τη μεγάλη γιορτή που έδωσε και φέτος στην Πρέβεζα ξεχωριστό αποκριάτικο χρώμα.

IMG 6719

Σημείο αναφοράς στην φετινή παρέλαση ήταν η αναπαράσταση του πρεβεζάνικου γάμου με την χαμάλα, τα προικιά , τους συμπεθέρους και όλα τα ήθη και έθιμα που χάθηκαν στο πέρασμα του χρόνου, ενώ αναμφίβολα το πιο πετυχημένο γκρουπ για τη φετινή χρονιά ήταν το «Να κι αν βρέξει».

IMG 6742

Το Καρναβάλι των γυναικών είναι ένας θεσμός πολιτισμού και δημιουργίας, αλλά η πιο σπουδαία παράμετρος είναι ο εθελοντισμός και σίγουρα θα πρέπει οι διοργανωτές για να συνεχίσουν την παράδοση,  να αναζητήσουν τρόπους προκειμένου να ενδυναμώσουν το Καρναβάλι Γυναικών της Πρέβεζας και να το εμπλουτίσουν κάθε χρόνο και με νέες και πρωτότυπες ιδέες.

IMG 6708

Το Καρναβάλι παρουσίασε και φέτος η Χριστίνα Κολιού, βάζοντας τη δική της σφραγίδα στο Γυναικείο Καρναβάλι!

Δείτε το video.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου