Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

"Lets'do it Greece 2014" καθαρίζουμε την Ελλάδα και την Πρέβεζα σε μια ημέρα!


Τις δυνάμεις τους για μια πιο καθαρή πόλη θα ενώσουν και φέτος εθελοντές και φορείς από όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας στην πρωτοβουλία Let's do it Greece 2014, και ήδη το ενδιαφέρον συλλόγων και φορέων για συμμετοχή είναι ιδιαίτερα μεγάλο.

Για τρίτη συνεχή χρονιά 110 χώρες και 9 εκατομμύρια εθελοντές θα συντονίσουν την δράση τους στις 6 Απριλίου κα θα πραγματοποιήσουν εθελοντικές δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε κάθε γωνιά της χώρας προωθώντας τον εθελοντισμό, την συνεργασία και την αυτοοργάνωση της τοπικής κοινωνίας.

Ενεργό ρόλο θα έχουν-όπως και τα προηγούμενα χρόνια οι Δήμοι- και εκτίμηση της Κ.Ε.Δ.Ε είναι ότι οι συμμετοχές για φέτος θα ξεπεράσουν τους 50 χιλιάδες από όλα μα μέρη της Ελλάδας.




Όπως τονίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με επιστολή που έστειλε προς τους Δήμους, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη εθελοντικές οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς από όλη την Ελλάδα, σχολεία , και πολλοί ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος εθελοντές.
Ο Δήμος της Πρέβεζας έχει δηλώσει ήδη συμμετοχή στο πρόγραμμα αλλά και φορείς -ανάμεσά τους η Λέσχη Καταδρομέων Πρέβεζας τα μέλη της οποίας πέρσι είχαν καθαρίσει από την βλάστηση το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, ενώ η λίστα «διευρύνεται» καθημερινά.
Έμφαση για τον Δήμο Πρέβεζας θα δοθεί στον καθαρισμό παραλιών, χώρων πρασίνου και αναψυχής καθώς και αρχαιολογικών χώρων , ενώ στόχος είναι το ενδιαφέρον των πολιτών -και κυρίως των παιδιών- να επικεντρωθεί στην προστασία του περιβάλλοντος όχι για ένα 24ωρο αλλά για όλες τις ημέρες του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου