Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Η λογική της ΔΗΜΑΡ, είναι λογική μικρομεσαίας ποδοσφαιρικής ομάδας


Τις δυσκολίες της επιχειρούμενης διεύρυνσης αντιμετωπίζει η ΔΗΜΑΡ, καθώς οι διεργασίες για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου» εμφανίζουν πολλά εμπόδια, ενώ κατά πληροφορίες, ο Φώτης Κουβέλης δέχεται πιέσεις από κομματικά στελέχη -και όχι μόνο- να μην προχωρήσει στη συμφωνία του με τον Ανδρέα Λοβέρδο. [matrix24]

Ο Φώτης Κουβέλης έχει ήδη συναντηθεί με πρώην υπουργούς και στελέχη του ΠΑΣΟΚ (με τους Χάρη Καστανίδη, Πάνο Μπεγλίτη κ.α.) αλλά και ακαδημαϊκούς (π.χ. με τον Γιάννη Τσαμουργκέλη) και είναι θέμα χρόνου οι ανακοινώσεις για το νέο μετωπικό σχήμα που ετοιμάζει η Αγίου Κωνσταντίνου. Ωστόσο, η διαδικασία της διεύρυνσης αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, αλλά και προσωπικότητες που βρίσκονται... υπό ένταξη, πιέζουν τον Φώτη Κουβέλη να μην προχωρήσει στην συνεργασία με τον Ανδρέα Λοβέρδο.
Μάλιστα, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ένας από τους λόγους που η εκκρεμούσα συνάντηση Κουβέλη-Λοβέρδου συνεχώς... αναβάλλεται, είναι ακριβώς η δυσκολία αποδοχής του επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» από το σώμα της ΔΗΜΑΡ.

Διεκδικεί ισοτιμία

Σημειωτέον πως οι κκ. Κουβέλης και Λοβέρδος έχουν ήδη συμφωνήσει την εκλογική συμπόρευση στις Ευρωεκλογές, ενώ θεωρείται δεδομένο πως η ΔΗΜΑΡ και η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» θα συγκροτήσουν ενιαίο ψηφοδέλτιο και όταν έρθει η ώρα των εθνικών εκλογών.

Πάντως, ένα ακόμη «αγκάθι» για την κατάληξη του αρραβώνα Κουβέλη-Λοβέρδου σε πολιτικό γάμο, είναι η «ισοτιμία» που φέρεται να ζητεί ο επικεφαλής της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα». Σύμφωνα με στελέχη της Αγίου Κωνσταντίνου, που δεν διάκεινται ιδιαιτέρως θετικά στον εν λόγω πολιτικό γάμο, ο Ανδρέας Λοβέρδος φέρεται να ζητεί από τον Φώτη Κουβέλη να έχουν ισότιμο ρόλο και λόγο στη συμμαχία η ΔΗΜΑΡ και η «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», κάτι που και ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν μπορεί να κάνει αποδεκτό.


Σχολιασμός: Χρήζει ανάλυσης το πως θεωρεί η ΔΗΜΑΡ τον τρίτο πόλο με Λοβέρδο-Καστανίδη-Μπεγλίτη κλπ. Αναμφίβολα πολιτικοί όπως ο Καστανίδης διακρίνονται από ήθος, ακεραιότητα και πολιτική συγκρότηση, αλλά πάνω σε ποια ιδεολογική πλατφόρμα, ποια στοχοθεσία, ποιο όραμα θα συγκροτηθεί ο "τρίτος πόλος του δημοκρατικού σοσιαλισμού"; Για να μεγαλώσει τεχνητά η ΔΗΜΑΡ, για να επιβιώσουν ΠΑΣΟΚογενείς πολιτικοί που άσκησαν κυβερνητική εξουσία; Τι;

Η ΔΗΜΑΡ μου θυμίζει μια μικρομεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος, που κάνει μεταγραφές έμπειρους παίκτες για να σώσει την κατηγορία, προσδοκώντας ότι με τα ονόματα που θα φέρει θα κοπούν περισσότερα εισιτήρια. Αν δεν έχει όμως ο προπονητής "αγωνιστικό πλάνο", οι μεταγραφές όχι μόνο δεν θα "δέσουν", αλλά πιθανόν η ομάδα να μην γλυτώσει τον υποβιβασμό και να τον γλυτώσει, δεν θα τον αποφύγει την επόμενη φορά.

Άρα, η λογική του "άντε να πιάσω το 4,75%" και άντε να συσπειρώσω "αντι-Βενιζελικούς" ΠΑΣΟΚους, μπας και κάνω γκελ στα ορφανά του ΓΑΠ και με ψηφίσουν έχει μια πολιτική λογική, αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να σου σώσει την κατηγορία και όχι να κάνεις πρωταθλητισμό..

Υ.Γ: Ρε συ Ανδρέα, πως με 0,6% αξιώνεις και ισότιμη μεταχείριση; Ακόμα να πας το άσπρο σου άλογο για σέρβις;

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου