Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Οι Εκδόσεις Διόπτρα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Hπειρώτη Μιχάλη Σπέγγου ''ΑΝΕΜΟΣΚΑΛΑ'' την Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013 στις 20:00' στο Polis Art Cafe, Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίοu, Αθήνα.


Παρουσιάζουν και διαβάζουν οι ηθοποιοί:
  • Πέτρος Αλατζάς και 'Ελενα Παπαβασιλείου
  • η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή και
  • η κλινική ψυχολόγος Χριστίνα Σταματάκη
  • Τη μουσική επιμέλεια της βραδιάς έχει αναλάβει η μουσικός Γιούλη Περβολαράκη.
  
Polis Art Cafe Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου Τηλ.: 2103249588
  
  το εξώφυλλο του βιβλίου
 
Η «ανεμόσκαλα» είναι ένα μυθιστόρημα για την Ελλάδα του σήμερα με κυρίως σκηνικό μια γειτονιά της παρακμής.  Ο δρόμος, η πορεία, η ανάβαση, ο «σταυρός» του βίου χαρακτηριστικών ανθρώπων και της επακόλουθης (όχι για όλους) «ανάστασης».  Πυρήνας της αφήγησης η ιστορία του Ηλία.  Ο «σταυρός» του καθενός, προσωπικός, άλλος τραγικός (στην περίπτωση του Ηλία τραγικότατος), άλλος εντελώς καθημερινός και σχεδόν τετριμμένος, για όλους όμως ένας βαρύς προσωπικός σταυρός του σημερινού βίου.  Το βιβλίο έχει γραφτεί με έντονα στοιχεία θρίλερ αλλά και σημεία χιούμορ και δοκιμιακού τύπου κριτική. 

Μιχάλης Σπέγγος
Ο Μιχάλης Σπέγγος γεννήθηκε στα Γιάννενα το 1963. Σπούδασε πυρηνική φυσική. Έχουν εκδοθεί τα έργα του: «Περί αισθημάτων» (2001), «Η τελευταία συγγνώμη» (2002), «Μπίλη ο τίγρης» (2004), «Η εξομολόγηση ενός πυρηνικού φυσικού» (2004), «Μ' αεροπλάνα και βαπόρια - δέκα μικρά κεφάλαια και ένα μεγάλο εμπνευσμένα από τον Διονύση Σαββόπουλο (2005), «Imperium» (2007). «Το στοίχημα των ανθρώπων» (2011) κ.ά.
 
 
Polis Art Cafe
   

Δείτε το video από παλαιότερη παρουσίαση βιβλίων του Μιχάλη Σπέγγου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου