Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Προ των πυλών η ιταλοποίηση (;) της πολιτικής ζωής...



Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στη λεωφόρο Ηρακλείου στο Νέο Ηράκλειο έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης βορείων προαστίων της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού πλησίασαν τρία άλλα άτομα που βρίσκονταν κοντά στην είσοδο των γραφείων της Χρυσής Αυγής και τα πυροβόλησαν εν ψυχρώ. Ακολούθως οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Λίγο μετά τις 8.40 μ.μ. ο ANT1 μετέδωσε ότι η μοτοσικλέτα χρώματος μπλε και μάρκας Yamaha τύπου TDM, βρέθηκε εγκαταλελειμμένη δύο στενά μακριά από το σημείο της επίθεσης, γεγονός που μαρτυρά ότι οι δράστες είχαν ομάδα υποστήριξης και είχαν σχεδιάσει τον τρόπο διαφυγής.

Αυτόπτης μάρτυρας είπε στα «ΝΕΑ» ότι μέτρησε τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς. Το Mega ανέφερε ότι βρέθηκαν κάλυκες εννέα χιλιοστών.

Δύο από τα θύματα υπέκυψαν στα τραύματά τους ενώ ο τρίτος έχει τραυματιστεί και έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», όπου θα χειρουργηθεί στον θώρακα.

Ο υπ. Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε ανακοίνωσή του εξέφρασε την οδύνη του για τον θάνατο δύο ανθρώπων. «Εκφράζω την οδύνη μου για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων. Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» προσέθεσε ο Νίκος Δένδιας.

Στον τόπο του περιστατικού, που είναι από τα πλέον πολυσύχναστα στο Νέο Ηράκλειο, έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν αποκλείσει την περιοχή σε μεγάλη ακτίνα και εξετάζουν αυτόπτες μάρτυρες.

Οπως έγινε γνωστό, στο μέρος του εγκλήματος έχουν σπεύσει ιατροδικαστής καθώς και ο Αττικάρχης, ενώ όπως μετέδωσε το Mega τις έρευνες ανάλαβε η Αντιτρομοκρατική.

Από την ΕΛ.ΑΣ. δεν έσπευσαν αρχικά να συνδέσουν τους πυροβολισμούς με το γεγονός ότι σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, δήλωσε στο Star, ότι τα θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσαν μέλη της Χρυσής Αυγής και η Ουρανία Μιχαλολιάκου, κόρη του προφυλακισμένου αρχηγού της οργάνωσης Νίκου Μιχαλολιάκου.

Μέλη της οργάνωσης που άρχισαν να συγκεντρώνονται στην περιοχή επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία και φωτογράφους, με συνέπεια εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης να εκδιωχθούν από το σημείο.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου επανέλαβε ότι τα θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής και είπε ότι η επίθεση έγινε με καλάσνικοφ.
Η ΕΛ.ΑΣ. σε επίσημη ενημέρωσή της ανέφερε ότι το συμβάν σημειώθηκε στις 7 μ.μ. στη συμβολή λεωφ. Ηρακλείου και Μεγάλου Κωνσταντίνου. «Αγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν κατά τριών ατόμων που βρίσκονταν επί του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο εξ αυτών και τον τραυματισμό του τρίτου» ανέφερε η ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της έδωσε τη δική της περιγραφή στο συμβάν μιλώντας για τρομοκράτες: «Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών».

«Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής» ανέφερε η οργάνωση.

Παρά τα όσα αναφέρθηκαν αρχικά σε ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, τα συγκεκριμένα γραφεία της Χρυσής Αυγής - η είσοδος των οποίων βρίσκεται σε δρόμο κάθετα δεξιά στη λεωφ. Ηρακλείου - ήταν ανοιχτά την ώρα της επίθεσης. Κάθε Παρασκευή διοργανώνονταν ιδεολογικές ομιλίες.

Το κτίριο στο οποίο στεγάζονται τα γραφεία είναι τριώροφο και έχει μια καφετέρια στο ισόγειο που άνοιξε πριν από λίγους μήνες. Στο κτίριο είχε αναρτηθεί ένα πανό που ανέφερε «Τα "ΟΧΙ" θέλουν Μεταξάδες». [tanea]

Οι ώρες είναι κρίσιμες και απαιτείται νηφαλιότητα και σκεπτικισμός. Το γεγονός ότι η Αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει την υπόθεση δείχνει ότι το χτύπημα είναι τρομοκρατικό. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Mega συνάγει ότι το τρομοκρατικό χτύπημα συνδέεται με το άλλο άκρο, την "Ακροαριστερά", κάνοντας μάλιστα και αναφορά στο ότι ο Μαζιώτης είναι ελεύθερος. Μια τέτοια άποψη, μολονότι βάσιμη, δείχνει για την ώρα βεβιασμένη. Υπολογίζοντας και τις αντεγκλήσεις συγκεντρωμένων στο τόπο της δολοφονίας Χρυσαυγιτών με κατοίκους της περιοχής και δημοσιογράφους, η ανάγκη ψυχραιμίας αυτή τη στιγμή κρίνεται επικτακτικότερη από ποτέ. Δεν γνωρίζουμε αν απόψε το άλλο άκρο "μίλησε", δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η αντίδραση της Χ.Α., που σίγουρα θα σπεύσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά το γεγονός, δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι συνέπειες της αποψινής στυγνής δολοφονίας. Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι η βια δεν έχει χρώμα, δεν έχει άκρο και πρέπει να μπει ένα τέλος από την θεσμοκρατούμενη πολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου