Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

'Oνειρα (φιλο)βασιλικής νυκτός...

Τατιάνα και Νικόλαος


Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις που σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή και οι διαγκωνισμοί για το ποιος θα επωφεληθεί από την κρίση του ναζιστικού κόμματος πυροδοτούν τη φιλολογία για τη δημιουργία κομμάτων που θα καλύψουν το κενό δεξιότερα της Ν.Δ.

Στο πλαίσιο αυτό εκδοτικά συγκροτήματα εξυφαίνουν σενάρια, τα οποία ξεκινούν από το λάιφσταϊλ και καταλήγουν στην πολιτική σπέκουλα, σύμφωνα με τα οποία η μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα του δευτερότοκου γιου του τέως βασιλιά, Νικόλαου, συνδέεται με σχεδιασμούς για την ίδρυση νέου κόμματος.
Τα δημοσιεύματα εκκινούν από το ότι ο «πρίγκιπας» και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ νοίκιασαν από τη Σοφία Παπανδρέου πολυτελή μεζονέτα «που χτίστηκε στους χώρους της ιστορικής βίλας "Γαλήνη" του Γεωργίου Παπανδρέου» και, ως εκ τούτου, «θα είναι στο εξής γείτονας του Γιώργου Παπανδρέου που μένει εκεί» («Πρώτο Θέμα»).
Παράλληλα, στην επίσημη ιστοσελίδα της «βασιλικής οικογένειας» (www.greekroyalfamily.gr) φιλοτεχνείται ένα προφίλ του Νικόλαου, το οποίο τον θέλει «ανήσυχο» περί τα πολιτικά ήδη από τα σχολικά του χρόνια, ενώ αναφέρεται ότι δεν μπόρεσε να πολεμήσει στον πόλεμο του Κόλπου το 1991, καθώς υπηρετούσε μια «σύντομη θητεία» στον βρετανικό στρατό, οπότε δεν είχε το δικαίωμα συμμετοχής στο τότε εκστρατευτικό σώμα, κάτι που «τον απογοήτευσε, καθώς ήθελε να βρεθεί μαζί με τους συναδέλφους του αξιωματικούς, με τους οποίους είχε συνεκπαιδευτεί».
Στην Ελλάδα, πάντως, τα φιλοβασιλικά μορφώματα δείχνουν ιδιαίτερη κινητικότητα, αναμένοντας κάποιο «νεύμα» από τον επίδοξο «Μεσσία». «Τώρα είναι η ευκαιρία της ζωής του, ήρθε η ώρα. Πάντα ήθελε να ασχοληθεί ο Νικόλαος», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Γιώργος Παπαδόπουλος, επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Ελπίδα», το οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, αποσπώντας, ωστόσο, μόλις μερικές εκατοντάδες ψήφους σε κάθε νομό.
Η τάση αυτή αποχώρησε από τον ΛΑΟΣ στις αρχές του 2010, καταγγέλλοντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι προδίδει τα πατριωτικά ιδανικά και ότι έχει γίνει συστημικός. Η σχέση του προέδρου του ΛΑΟΣ με τη βασιλική οικογένεια είναι γνωστή και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε κατορθώσει να ενσωματώσει τη φιλοβασιλική τάση εκείνων που εγκατέλειψαν ή διαγράφηκαν από τη Νέα Δημοκρατία.
Το εφοπλιστικό λόμπι.
Οι ίδιοι λένε ότι τίθενται στη διάθεση του Νικόλαου είτε με το όνομα και τα σύμβολα (με το βασιλικό στέμμα) που έχουν κατοχυρώσει στο Πρωτοδικείο είτε με οποιαδήποτε άλλα, ανά πάσα στιγμή. Αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι τόσο των ίδιων όσο και της βασιλικής οικογένειας με το εφοπλιστικό λόμπι του Λονδίνου, υπονοώντας ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα χρηματοδότησης σε περίπτωση που εκδηλωθεί κάποια κίνηση. Σε ερώτηση εάν έχουν έρθει σε οποιαδήποτε επαφή με τον «πρίγκιπα» ή την οικογένεια, απαντούν ότι αυτό δεν έχει γίνει άμεσα, αλλά ότι έχουν διαμηνύσει μέσω των κατάλληλων ανθρώπων τη διαθεσιμότητά τους σε ένα τέτοιο εγχείρημα.

Για τη σχέση τους με τον Γ. Καρατζαφέρη λένε ότι ο ΛΑΟΣ είναι «καμένο χαρτί», ενώ για τη Χρυσή Αυγή τονίζουν ότι απευθύνονται στους Ελληνες πατριώτες απ' όλους τους χώρους, αλλά θεωρούν το κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου ως «ανθρώπους του συστήματος, με σχέσεις στον υπόκοσμο». Δεν κρύβουν ότι προεκλογικά κάποιοι εξ αυτών προσέγγισαν το ναζιστικό κόμμα, όπως ο γνωστός Μανώλης Μανωλάκος, αλλά έφυγαν μόλις αντιλήφθηκαν περί τίνος πρόκειται.
Πάντως ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ όταν είχε ρωτηθεί σε συνέντευξη («Παραπολιτικά») τον Σεπτέμβρη του 2012 για τις προθέσεις του, είχε απαντήσει ότι δεν ιδρύει κόμμα. «Η βασιλεία ενώνει τον λαό, δεν τον χωρίζει», είχε πει τότε. Τώρα;

Του Τάσου Τσακίρογλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου