Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τα έφεδρα σταγονίδια της ''χρυσής αυγής''.

Τα σύγχρονα τάγματα εφόδου

Με μια επείγουσα έρευνα που προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στον εντοπισμό «εκπαιδευτών» των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. στα εν ενεργεία στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και στην διατήρηση του «αξιόμαχου των ενόπλων δυνάμεων» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υποχρεώνεται πλέον να ανοίξει τον φάκελο των φιλοφασιστικών «σταγονιδίων» στους κόλπους του.

Παρότι η έρευνα που διέταξε ο Δημ. Αβραμόπουλος αφορά αποκλειστικά τις Ειδικές Δυνάμεις, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου γνωρίζει πολύ καλά πως ένα σημαντικό μέρος των «σταγονιδίων» κρύβεται πίσω από τις διάφορες «Κινήσεις» και «Ενώσεις» εφέδρων, οι οποίες χαρακτηρίζονται «εκκολαπτήρια» ακροδεξιών - νεοφασιστικών ιδεών και έχουν τροφοδοτήσει τα τελευταία χρόνια τη Χ.Α. με «μάχιμα» στελέχη και οπαδούς.
Και αν το ΥΠΕΘΑ επιχειρεί να διαχωρίσει τις ενώσεις των εφέδρων σε θεσμικές και μη ώστε να μην μπει στην διαδικασία να ερευνήσει τον ρόλο και τα νήματα που συνδέουν τις μη θεσμικές οργανώσεις με τη Χ.Α., δεν μπορεί να υποστηρίξει το ίδιο για την θεσμική ΕΑΑΣ, που λειτουργεί υπό την αιγίδα του υπουργείου.
Στις αρχές Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων που οργάνωσε στο Βίτσι η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού, ομιλητής ήταν ο χρυσαυγίτης βουλευτής Παναγιώταρος, οποίος από το βήμα της ΕΑΑΣ μίλησε για «εαμοβούλγαρους», επιτέθηκε στους αξιωματικούς που «χασκογελάνε πίσω από τη Φώφη Γεννηματά» και τέλος πρωτοστάτησε στον προπηλακισμό βουλευτού της Ν.Δ.
Της φιλοξενίας Παναγιώταρου στο Βίτσι από την ΕΑΑΣ, είχαν προηγηθεί οι αλλεπάλληλες καταθέσεις τροποποιήσεων σε σχέδια νόμου του υπουργείου Οικονομικών από τον βουλευτή της Χ.Α. για τη «μη περικοπή των συντάξεων των αποστράτων». Η Χ.Α. διατηρεί μάλιστα και ειδικό τομέα στον κομματικό της μηχανισμό με την ονομασία «Χρυσή Αυγή - Σύνδεσμος Εφέδρων Αποστράτων».
Η μαζική «μετακίνηση» μεγάλου τμήματος των αποστράτων προς τη Χ.Α., είχε θορυβήσει το Μέγαρο Μαξίμου από τον Φεβρουάριο και για τον λόγο αυτόν ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τις ηγεσίες των θεσμικών ενώσεων. Ήταν η εποχή που οι πληροφορίες που έφταναν στο γραφείο του πρωθυπουργού μιλούσαν για «αξιωματικούς και υπαξιωματικούς που λόγω της οικονομικής απαξίωσης έχουν γίνει από τους πιο ισχυρούς υποστηρικτές της Χ.Α.» προκαλώντας ανησυχίες για «μαζική μετακίνηση παραδοσιακών ψηφοφόρων της Ν.Δ. προς την άκρα δεξιά».
Οι ανησυχίες επιβεβαιώνονταν και από τις συχνές επισκέψεις εκπροσώπων των αποστράτων στα γραφεία του Ν. Μιχαλολιάκου τους τελευταίους μήνες. Δεν είναι τυχαίο πως η εκλογική άνοδος της Χ.Α. το καλοκαίρι του 2012 συνοδεύτηκε από μια υπόγεια έκρηξη σύστασης ενώσεων και συλλόγων «εφέδρων» με αναφορές εναντίον των ξένων και των μεταναστών.
Με πρόφαση την αυξημένη εγκληματικότητα σε πόλεις και γειτονιές δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου επιχειρήθηκε να προωθηθεί ο εξωθεσμικός ρόλος των «εφέδρων» στα πρότυπα των ναζιστικών «ταγμάτων εφόδου».
Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του απόστρατου και υποψήφιου βουλευτή της Χ.Α. στη Μεσσηνία Φ. Μπέλλου, ο οποίος με ανακοίνωσή του σε τοπική εφημερίδα πρωτοστάτησε προ μηνών στην επιχείρηση ανασύστασης των «ταγμάτων ασφαλείας» καλώντας τους νέους «από 15 έως 70 ετών σε αφύπνιση και επιστράτευση» για να αντιμετωπιστεί η «εγκληματική δράση των αλλοδαπών εισβολέων εγκληματιών, κατοχής της χώρας μας, από τους θρασείς και υπότροπους εγκληματίες, γύφτους - τσιγγάνους, μάστιγα εγκληματικότητος κατά των Ελλήνων».
Πίσω από τον Στρατιωτικό Σύνδεσμο Ελλήνων Εφέδρων βρίσκεται γνωστός «λοχίας» της Χ.Α., που άλλοτε εμφανίζεται στα κανάλια ως αγανακτισμένος κάτοικος του Αγ. Παντελεήμονα και άλλοτε ως ετοιμοπόλεμος «πολιτοφύλακας» με στολή παραλλαγής.

 Του Πέτρου Κατσάκου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου