Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Τον νέο του χώρο στο Ίλιον, εγκαινίασε το Σωματείο Ελληνικών Χορών ''Παραδοσιακή Φλόγα''.



Σε μια τελετή, σεμνή, αλλά και συγκινητική, το Σωματείο Ελληνικών Χορών ''Παραδοσιακή Φλόγα'', χθες το βράδυ, Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, εγκαινίασε τον νέο του χώρο, την νέα αίθουσα των εκδηλώσεων του, επί της οδού Ζίτσας 2,  στο Ίλιον. 
Αρχίζοντας έτσι και τη νέα περίοδο εκμάθησης παραδοσιακών χορών, αλλά και χορευτικών και θεατρικών παραστάσεων, όπου το Σωματείο δρέπει ''στεφάνι δόξης λαμπρό'' και κατακτά αποδοχή και αναγνώριση, κατοχυρώνοντας έτσι την παρουσία του, ως ένα από τα πλέον αντιπροσωπευτικά  παραδοσιακά σωματεία των Ελληνικών χορών.

Σε μία κατάμεση αίθουσα, παλαιοί και νέοι μαθητές έδωσαν το παρών, τιμώντας έτσι την πολύχρονη προσφορά της ''Παραδοσιακής Φλόγας'', αλλά και την προσπάθεια που κάνουν οι υπεύθυνοι και οι χοροδιδάσκαλοι του Σωματείου, για την διατήρηση της παράδοσης, ιδιαίτερα σήμερα που οι καιροί δεν είναι και οι πλέον ευοίωνοι, εξ αιτίας της οιοκονομικής κρίσης και όλα όσα αυτή δημιουργεί.

Παρέστησαν, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ιλίου, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, που είναι και Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλείων  Ιλίου, και Γιώργος Λιόσης, Δημοτικοί  Σύμβουλοι των Δήμων Ιλίου και Αγίων Αναργύρων - Καματερού, αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου και τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων Αθηνά Ζιάγκα, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ρωμιάς Πρέβεζας Χριστόφορος Ευθυμίου, αντιπροσωπείες από τους Συλλόγους Ηπειρωτών, Καλλιθέας, Περιστερίου, Καματερού, Πετρούπολης και Ασπροπύργου, εκπρόσωποι Ηπειρωτικών Αδελφοτήτων, καθώς και  εκπρόσωποι φορέων και αποδημικών οργανώσεων του Δήμου Ιλίου.


Μετά τον Αγιασμό,η εκπρόσωπος του Σωματείου Ελληνικών Χορών ''Παραδοσιακή Φλόγα'', καταξιωμένη χοροδιδασκάλισα, Βαρβάρα Μπότσαρη, καλοσωρίζοντας τους παρευρισκόμενους, έκανε μιά σύντομη αναφορά και αναδρομή στην πολυετή ιστορία του Σωματείου και στα κομβικά σημεία της δράσης του, χαρακτηρίζοντας την μεταστέγαση και εγκατάσταση στον νέο χώρο ως μιά νέα αρχή, ως ένα αναγεννημένο ξεκίνημα. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο για την στήρξη του Σωματείου και την εν γένει προσφορά του στην προσπάθεια διατήρησης της παράδοσης, τους παρευρισκόμενους αντιδημάρχους, που βοήθησαν σημαντικά για την μετεγκατάσταση στον νέο χώρο, αλλά και όσους συνέδραμαν είτε υλικά είτε ηθικά, στην νέα προσπάθεια και ιδιαίτερα το μέλος του χορευτικού Αλέξανδρο Καλυβιώτη, που χειρονακτικά συνέραμε για πολλές μέρες στη διαμόρφωση του χώρου. Καταλήγοντας τόνισε ότι η ''Παραδοσιακή Φλόγα'' θα είναι, όπως πάντα,  κοντά στην νεολαία της περιοχής, καλώντας τους νέους να έλθουν στην παράδοση και την ελληνική κουλτούρα.



Στη συνέχεια, διαδοχικά χαιρέτησαν  οι δύο Αντιδήμαρχοι  του Δήμου Ιλίου, Γιώργος Λιόσης και Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, τονίζοντας την προσφορά του Σωματείου αλλά και την σημασία του για την περιοχή, αναφέροντας χαρακτηριστικά  ότι, ο Δήμος Ιλίου και ο Δήμαρχος Νίκος Ζενέτος, αναγνωρίζουν το έργο της ''Παραδοσιακής  Φλόγας'' θα συνδράμουν με όλα τα πρόσφορα μέσα στη στήριξη του.


Μετά τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργος Οικονόμου, που υπερτόνισε την προσπάθεια και δράση  του Σωματείου, που γνωρίζει πολύ καλά, από της ιδρύσεως του, στην διατήρηση της παράδοσης και της εκμάθησης από τους νέους της περιοχής ελληνικών χορών. Μια προσπάθεια κοπιώδη διαχρονικά, αλλά και σήμερα και λόγω της οικονομικής κρίσης και λόγω του φαινομένου της παγκοσμιοποίησης που αντιπαλεύει την παράδοση και τον πολιτισμό μας. Η ''Παραδοσιοακή Φλόγα'' αλλά και οι Ηπειρώτικες αποδημικές οργανώσεις και γενικά η αποδημία, αποτελούν ανάχωμα στην πολιτιστική ισοπέδωση, που επιβουλεύονται για τον ελληνικό λαό, οι κρατούντες ανά τον κόσμο, που θέλουν ισοπεδωμένους και πολιτισμικά τους λαούς, για να υλοποιούν ευκολότερα τα σχέδια τους, είπε χαρακτηριστικά. Η Πανηπειρωτική, η κορυφαία αποδημική οργάνωση των Ηπειρωτών, θα είναι αρωγός και συνεργάτης του Σωματείου, κατέληξε.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση και γλέντι για τους παρευρισκομένους.















Ευχόμαστε καλή επιτυχία και ευόδωση των προσπαθειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου