Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Αφγανιστάν: Φωτογραφίες της καθημερινής ζωής τον Ιανουάριο του 2013.


Τα κείμενα που συνοδεύουν τις φωτογραφίες είναι αυτόματη μετάφραση της google από το Αγγλικό κείμενο.


Αυτή η ανάρτηση διαθέτει μερικές εικόνες της καθημερινής ζωής από τα τέλη Δεκεμβρίου και τις πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου. Απλά πράγματα - στέγη, τροφή - εξακολουθούν να αποτελούν προκλήσεις για πολλούς από τον Αφγανικό λαό. Αποτέλεσμα των πολιτικών που εφαρμόστηκαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες.


Μια γυναίκα από το Αφγανιστάν έχει να λαμβάνει προμήθειες του χειμώνα σε ένα κέντρο διανομής της Ύπατης Αρμοστείας για τους άπορους πρόσφυγες στον Κήπο των γυναικών στην Καμπούλ, δεύτερης Ιανουαρίου του 2013. Εκατοντάδες οικογένειες που ζουν σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς γύρω από την αφγανική πρωτεύουσα συλλέγονται κουβέρτες, κάρβουνο και άλλες προμήθειες, καθώς οι αρχές αγωνίζονται να αποφευχθεί η θανατηφόρα διοδίων χειμώνα του περασμένου έτους. Με θερμοκρασίες πέφτουν στους -10 βαθμούς Κελσίου (14 βαθμούς Φαρενάιτ) το βράδυ στην πόλη, οι 35.000 πρόσφυγες που ζουν στα χιονισμένα καταυλισμούς, αντιμετωπίζουν μια μάχη για να επιβιώσουν δύσκολες συνθήκες προστατεύεται μόνο από πλαστικά καλύμματα. Παρά το Αφγανιστάν λαμβάνουν δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας από το 2001, περισσότερα από 100 παιδιά έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο χρόνο κατά τη διάρκεια σκληρές χειμώνα σε δύο δεκαετίες. (Shah Marai / AFP / Getty Images)



Περιστέρια πετούν έξω από τζαμί Shah-e-Doshamshera στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 24 Δεκεμβρίου 2012. (Ahmad Nazar / Associated Press)


Αφγανιστάν αγόρια παίζουν σε μια παγωμένη λίμνη στην Καμπούλ, 9η Ιανουαρίου 2013. (Mohammad Ismail / Reuters)


Χαγιατούλα, 35, ο οποίος όπως και οι περισσότεροι Αφγανοί πηγαίνει από μόνο ένα όνομα, φέρνει μια σακούλα ρύζι απομείνει από τους πελάτες σε ένα εστιατόριο της Καμπούλ, 9 του Γενάρη 2013. Hayatuallah έχασε ένα πόδι σε μια νάρκη στο Shamali πεδιάδα, βόρεια της Καμπούλ κατά τη διάρκεια του θανατηφόρου Αφγανιστάν εμφύλιο πόλεμο του 1991-1996. Αφγανιστάν εξακολουθεί να είναι μία από τις ναρκοθετημένες χώρες στον κόσμο, παρά τις διεθνείς προσπάθειες για τον καθαρισμό της φτώχειας-έθνος από εκατομμύρια νάρκες που είχαν φυτευτεί από την πρώην Σοβιετική Ary μεταξύ του 1979 και του 1987, ακολουθούμενη από μια θανάσιμη εμφύλιο πόλεμο μεταξύ αφγανική ομάδα που νίκησε την της Ρωσίας και των Ταλιμπάν που rulled την ταραγμένη χώρα μεταξύ 1996 και 2001 και τώρα διεξάγει μια εξέγερση ενάντια στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και να χρησιμοποιούν καθ 'οδόν βομβιστικές επιθέσεις, αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ως κύριο όπλο σε πολεμικές τακτικές τους. (Shah Marai / AFP / Getty Images)


Μια γυναίκα θρηνεί, αφού έχασε τον γιο και τον αδελφό της σε μια έκρηξη στην Sayedabad, Wardak νοτιοδυτικά της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 13 Ιανουαρίου 2013. Μια έκρηξη σκοτώθηκαν επτά Αφγανών χωρικοί καθώς προσπαθούσαν να τραβήξει σώματα των ανταρτών σκοτώθηκαν από τα συντρίμμια ενός τζαμιού του χωριού μετά από μια νυχτερινή επιδρομή του ΝΑΤΟ και αφγανικών στρατευμάτων στο ανατολικό τμήμα της χώρας, δήλωσαν αξιωματούχοι. Τέσσερις αντάρτες και ένας Αφγανός στρατιώτης Αναφέρθηκε επίσης έχουν σκοτωθεί. (Rahmatullah Nikzad / Associated Press)


Ένας Αφγανός οικογένεια περπατά σε ένα δρόμο το χειμώνα στα περίχωρα της Καμπούλ, 3 Ιαν. 2013. (Mohammad Ismail / Reuters)


Ένας Αφγανός εργαζόμενος κοιτάζει έξω από το παράθυρο σε ένα εργοστάσιο φρούτων, το οποίο καταστράφηκε από βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας αυτοκινήτων, στην Καμπούλ 21 Δεκεμβρίου 2012. Όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας των Ταλιμπάν σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι στην άκρη της αφγανικής πρωτεύουσας αυτό το μήνα, υπήρχε ένα άλλο θύμα - μια παγκόσμια επιχείρηση χυμό φρούτων αισιοδοξία ονομάζεται "Wish Άνοιξη", που παρείχε την εργασία για χιλιάδες αγρότες σε ολόκληρη τη χώρα. (Omar Sobhani / Reuters)


Ένας Αφγανός κορίτσι φαίνεται μέσα από το παράθυρο της κατοικίας, 26 Δεκέμβρη του 2012. Πάνω από το ένα τρίτο των Αφγανών που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, καθώς βρίσκονται στην εξουσία είναι περισσότερο ανησυχούν για την αντιμετώπιση κατεστημένα συμφέροντα τους και όχι από τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού, η έκθεση του ΟΗΕ είπε. (Noorullah Shirzada / AFP / Getty Images)


Αφγανιστάν μπούρκα ντυμένες γυναίκες φαίνονται σε ένα κατάστημα στη Χεράτ, 8η Ιανουαρίου 2013. Πάνω από το ένα τρίτο των Αφγανών που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. (Aref Karimi / AFP / Getty Images)


Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν μεταφέρονται στο πίσω μέρος του ένα τροχοφόρο τρεις μηχανάκι δέχτηκε ένα σακί αλεύρι κάθε δωρεά του υποθέσεις των γυναικών τμήμα, στο Gozara περιοχή, επαρχία Χεράτ, δυτικά της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 26 Δεκ. 2012. Υποθέσεις των γυναικών τμήμα της επαρχίας Χεράτ δώρισε ένα σακί αλεύρι σε περίπου 250 οικογένειες στην περιοχή Gozara. (Hoshang Hashimi / Associated Press)


Ένας Αφγανός οδηγός rickshaw χαμόγελα όπως ο ίδιος οδηγεί στο κρύο στην Καμπούλ, 31, Δεκεμβρίου 2012. (SHAH Marai / AFP / Getty Images)


Ένας Αφγανός ζητιάνος κάθεται στο έδαφος σε ένα δρόμο στη Χεράτ, 8, Ιαν. 2013. Πάνω από το ένα τρίτο των Αφγανών που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. (Aref Karimi / AFP / Getty Images)


Παιδιά από το Αφγανιστάν να ζεσταθούν γύρω από φωτιά σε μια κρύα μέρα στην Καμπούλ, 8 Γενάρη 2013. Παρά το Αφγανιστάν λαμβάνουν δισεκατομμύρια δολάρια βοήθειας από το 2001, περισσότερα από 100 παιδιά έχασαν τη ζωή τους τον περασμένο χρόνο κατά τη διάρκεια σκληρές χειμώνα σε δύο δεκαετίες. (Shah Marai / AFP / Getty Images)


Ο πωλητής πουλάει παραδοσιακό φαγητό σε μια τοπική αγορά στην Καμπούλ, 7 Γενάρη του 2013. (Omar Sobhani / Reuters)


Παιδιά από το Αφγανιστάν πωλούν χειροτεχνίες σε ένα στρατιώτη του ΝΑΤΟ κατά τη διάρκεια ενός μήνα παζάρι στο Security International Assistance Force (ISAF) έδρα στην Καμπούλ, 5 Ιαν 2013. Οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει η χώρα θα μπορούσε να βυθίσει σε μια άλλη μεγάλης κλίμακας εμφύλιο πόλεμο μετά την ΝΑΤΟϊκή δύναμη αναχωρεί από το 2015. (Massoud Hossaini / AFP / Getty Images)


Αφγανιστάν εσωτερική παιδιά πρόσφυγες εργάζονται σε ένα παραδοσιακό εργοστάσιο τούβλων στα περίχωρα της Χεράτ, 7 του Γενάρη 2013. Το 2012 μόνο, τη διάδοση των συγκρούσεων στο Αφγανιστάν έχει αναγκάσει πάνω από 166.000 Αφγανούς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των εσωτερικά εκτοπισμένων ατόμων από συγκρούσεις με τουλάχιστον 460.000 από την πτώση του καθεστώτος των Ταλιμπάν στα τέλη του 2001. Προϋποθέσεις για τους εκτοπισμένους έχουν πέσει πολύ κάτω από τα διεθνή πρότυπα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2012 από το Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων. (Aref Karimi / AFP / Getty Images)
Αφγανοί αξιωματούχοι ασφαλείας συνέλαβαν 8 Ταλιμπάν που προσπαθούσαν να περάσουν λαθραία βομβών υλικό στο Κανταχάρ Οδό και εμφανίζεται τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, 26 Δεκεμβρίου 2012. (Naweed Haqjoo / EPA)


Ένα είδη εργάτης σάκους αλεύρι σίτου για να κατανεμηθεί μεταξύ Αφγανιστάν ευάλωτες οικογένειες απειλούνται από τις σκληρές καιρικές συνθήκες το χειμώνα του Αφγανιστάν, από τον Οργανισμό ΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 2 Ιανουαρίου 2013. Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (UNOCHA) λέει περισσότερα από δύο εκατομμύρια Αφγανοί σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε κίνδυνο από ακραίες καιρικές συνθήκες το χειμώνα. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα του 2011, πάνω από 30 Αφγανοί - τα περισσότερα από αυτά τα παιδιά - πάγωσαν μέχρι θανάτου, όταν η χώρα είδε έναν από τους σκληρότερους χειμώνες τα τελευταία 15 χρόνια με ρεκόρ χιονόπτωσης. (S. Sabawoon / EPA)


Αφγανιστάν ευάλωτες οικογένειες που απειλούνται από τις σκληρές καιρικές συνθήκες του χειμώνα, το Αφγανιστάν περιμένουν να παραλάβουν τα εμπορεύματα χειμώνα που διανέμονται από τον ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 2 Ιαν. 2013. (S. Sabawoon / EPA)


Αφγανιστάν αγόρια παίζουν στο χιόνι, στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 28, Δεκεμβρίου, 2012. (S. Sabawoon / EPA)


Ένας κάτοικος μεταφέρει φτυάρια κατά τη διάρκεια μιας βαριά πτώση χιονιού, στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 28 του Δεκεμβρίου 2012. (S. Sabawoon / EPA)


Αφγανιστάν εκτοπισμένες οικογένειες παραλαμβάνουν εμπορεύματα χειμώνα διανέμονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στα περίχωρα της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 27 Δεκέμβρη του 2012. Περισσότεροι από 2 εκατομμύρια Αφγανοί κινδυνεύουν από ακραίες καιρικές συνθήκες το χειμώνα. (S. Sabawoon / EPA) 

Εκτοπισμένα παιδιά Αφγανιστάν περιμένουν να παραλάβουν τα εμπορεύματα χειμώνα διανέμονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), στα περίχωρα της Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 27η Δεκεμβρίου 2012. (S. Sabawoon / EPA)


Μπούρκα-ντυμένες γυναίκες των εκτοπισμένων οικογενειών Αφγανών φτάνουν για να λάβετε τα αγαθά χειμώνα διανέμονται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR). (S. Sabawooon / EPA)


Ένα κορίτσι από το Αφγανιστάν κατέχει μια ομπρέλα, όπως περπατά σε μια χιονισμένη μέρα στα περίχωρα της Καμπούλ, 27 Δεκεμβρίου, 2012. (Mohammad Ismail / Reuters)


Ένας Αφγανός εσωτερικά εκτοπισμένων κορίτσι στέκεται στο χιόνι που πέφτει σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, Dec, 27. 2012. Θερμοκρασίες μειώθηκε σε 1 βαθμό Κελσίου (34 βαθμούς Φαρενάιτ) στην Καμπούλ. (Musadeq Σαντέκ / Associated Press)


Ένας Αφγανός άνδρας περπατά με την κατσίκα του στην Καμπούλ, στο Αφγανιστάν, 27 Δεκέμβρη 2012. (Ahamd Jamshid / Associated Press)


Ένα περιστέρι επιστάτης τροφοδοτεί λευκά περιστέρια μπροστά από το Μπλε Τζαμί στην πόλη Μαζάρ-ι-Σαρίφ του Αφγανιστάν, 18 του Δεκέμβρη του 2012. Πιστεύεται ότι όποιος απελευθερώνει ένα λευκό περιστέρι θα έχει μια ευχή. (Maurizio Gambarini / EPA)


Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Καμπούλ, 14 του Γενάρη 2013. Η απόφαση σχετικά με την ασυλία για τα στρατεύματα των ΗΠΑ που διαμένουν στο Αφγανιστάν μετά το 2014 σχεδιαζόμενη απόσυρση θα πρέπει να γίνει μέχρι το τέλος του έτους, δήλωσε ο Καρζάι. (Omar Sobhani / Reuters)


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και το Αφγανιστάν προέδρου Χαμίντ Καρζάι χειραψία μετά το πέρας της συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον, 11, Ιανουαρίου 2013. (Kevin Lamarque / Reuters)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου