Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

"Τα μανιτάρια στη λίμνη Ζηρού" την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012, από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ηπείρου.

"Τα μανιτάρια στη λίμνη Ζηρού" την Κυριακή από τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Ηπείρου

Ο Σύλλογος Μανιταρόφιλων Ηπείρου διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Τα μανιτάρια στη λίμνη Ζηρού».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο Ζηρό, με τη συνδρομή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας Πρέβεζας.


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί με συγκέντρωση, σύντομη ενημέρωση και εξόρμηση για αναγνώριση μανιταριών. Δύο ώρες αργότερα θα γίνει η αναγνώριση και καταγραφή ονομασιών από μανιτάρια που συλλέχθηκαν και αμέσως μετά θα γίνει ομιλία για τα μανιτάρια από το Στάθη Βασδέκη.

Μετά θα γίνει ανοικτή συζήτηση και οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν και την καθιερωμένη μανιταρόσουπα.

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Φιλιππιάδας υλοποιεί πρόγραμμα με τίτλο ''Μανιτάρια, οι ανακυκλωτές της φύσης'' κι έχει σκοπό να προσεγγίσει τον θαυμαστό κόσμο των μυκήτων ο οποίος αποτελεί σημαντικό μέρος της βιοποικιλότητας της περιοχής του Ζηρού. Τα μανιτάρια αν και βρίσκονται σχεδόν παντού, εξ ου και η έκφραση «φυτρώνει σαν μανιτάρι», αποτελούν έναν άγνωστο κόσμο για τους περισσότερους.

Πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Θανάση Ντίνο (τηλ. 6937560675), τον αντιπρόεδρο Γιώργο Λάμπρου (6944474057) και τους Κώστα Φρίγκα (6948406392) και Βασίλη Μυλωνά (6976184755).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου