Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Το γλέντι κράτησε μέχρι πρωΐας στον εορτασμό των Αγίων Αναργύρων στη Ρωμιά του Δήμου Ζηρού.
























Αμέσως μετά το τέλος του εσπερινού όλοι οι προσκυνητές πήραν "θέση μαχης" στο χώρο έξω από το προαύλιο του ναού που είχαν τοποθετηθεί τα τραπεζοκαθίσματα. Μέσα σε δέκα λεπτά της ώρας δεν υπήρχε καμία από τις 500 καρέκλες άδεια και στην ανάγκη επιστρατεύτηκαν πάγκοι και άδεια τελάρα.
Ο δεξιοτέχνης κλαρινίστας Κώστας Κάκκος ( έπαιξε αμισθί) και ο τραγουδιστής Τάκης Κάρκανος έδωσαν το σύνθημα για να αρχίσει το γλέντι. Ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Ρωμιάς Θωμάς Λ. Ντάκουλας, αφού ευχαρίστησε τους χορηγούς, (προσφέρθηκαν 31 προβατίνες. 100κοτόπουλα, 1000 σουβλάκια και λουκάνικα και 80 κιλά ψωμί), κάλεσε τον δήμαρχο κ. Δημ. Γιολδάση να αρχίσει τον χορό.
Η εθελοντική ομάδα του των νέων του χωριού σέρβιραν τα φαγητά γρήγορα, με απόλυτη τάξη, και κυρίως χωρίς παράπονα και μουρμούρες από τους παρευρισκόμενους. Να σημειώσω εδώ ότι όλα τα φαγητά προσφέρθηκαν εντελώς δωρεάν. Η ζεστή βραδιά, το πολύ φαγητό και η καλή μουσική συνετέλεσαν ώστε η παγωμένη μπύρα να ρέει άφθονη.
Για όλα τα υπόλοιπα αφήνουμε να μιλήσουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε.

Υ.Γ. Για τους αφανείς ήρωες της βραδιάς, ( ψήστες, σερβιτόρους, μπάρμαν,σέρβις, μέτρ κ.λπ.) θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου