Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Σημαντικές οι επισημάνσεις και η κριτική της μείζονος αντιπολίτευσης για την ΠΕ Πρέβεζας στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου


Με τις παρεμβάσεις τους στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης 25/7, που αφορούσαν θέματα της ΠΕ Πρέβεζας, οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στον αντιπεριφερειάρχη και παράλληλα συνέβαλαν εποικοδομητικά με τις παρατηρήσεις τους στη διασφάλιση καίριων ζητημάτων για τους πολίτες της περιοχής, όπως στη ρύθμιση για τις έδρες των ταξί.
Ειδικότερα για το ζήτημα του προγράμματος των ΚΑΠ για επενδύσεις της ΠΕ ενότητας Πρέβεζας ζητήθηκε από την παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ να αντιμετωπίζονται κατά προτεραιότητα οι ανάγκες που η Περιφέρεια έχει αρμοδιότητα να καλύψει και αν υπάρχουν αιτήματα που προκύπτουν από τους δήμους και λόγω του επείγοντος χαρακτήρα πρέπει να συμβάλει η Περιφέρεια με τους πόρους της να αντιμετωπίζονται. Ειδικότερα ζητήθηκε η άμεση αντιμετώπιση της επικινδυνότητας συγκεκριμένων σημείων του εθνικού και επαρχιακού δικτύου.

Ο Κώστας Αρβανίτης, ως εισηγητής του θέματος, αναφέρθηκε επίσης στην αποτυχία της φετινού προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών, όπως προκύπτει από τις διαμαρτυρίες κατοίκων των παράκτιων οικισμών και πολύ περισσότερο των οικισμών που γειτνιάζουν με τον υγρότοπο του Αμβρακικού και ζητήθηκε τις επόμενες χρονιές να εξεταστεί η εμπειρία άλλων περιοχών της βόρειας Ελλάδας με ανάλογες συνθήκες όπου τα προγράμματα αυτά είναι καλύτερα στοχευμένα και περισσότερο αποτελεσματικά ώστε να γίνουν πιο αποτελεσματικές παρεμβάσεις ακόμη και αν αυτές έχουν σχετικά μεγαλύτερο κόστος.

Επίσης τόνισε την καθυστέρηση της Περιφέρειας να προχωρήσει στη συμφωνημένη από προηγούμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου δρομολόγηση της σύνδεσης της Πρέβεζας με τον κόμβο Τύριας στην Εγνατία και επισήμανε την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για τις αναθέσεις των εγκεκριμένων έργων του προγράμματος ΑΝΑΣΑ για τον Αμβρακικό.
Τέλος ο κ. Αρβανίτης άσκησε έντονη κριτική στη συζήτηση για τον απολογισμό του 2011 στην αντιπεριφέρεια Πρέβεζας η οποία για το προηγούμενο έτος είχε δαπανήσει το μικρότερο ποσό για έργα (επενδύσεις) σε σχέση με όλες τις άλλες περιφερειακές ενότητες και πιο συγκεκριμένα το 8,9% στο σύνολο των αντίστοιχων δαπανών της Περιφέρειας.
«Δυστυχώς» ανέφερε ο κ. Αρβανίτης, «η Περιφερειακή Ενότητα εμφανίζεται ως ο φτωχός συγγενής της Περιφέρειας. Το 2011 ήταν μια χαμένη χρονιά για την Πρέβεζα. Η Περιφερειακή ενότητα έκανε έργα 3 εκ. ? ενώ την προηγούμενη χρονιά η πρώην Ν.Α. Πρέβεζας είχε υλοποιήσει έργα πάνω από 7 εκ. ?. Ελπίζουμε να μη συμβεί το ίδιο και τα επόμενα χρόνια και επομένως να μιλάμε πλέον για χαμένη τετραετία»

Κώστας Αρβανίτης
Γιώργος Ζάκας
Δήμητρα Αναγνώστου
Περιφερειακοί Σύμβουλοι της παράταξης ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου