Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Ξεκινά μέσα στον Ιούλιο η ανάπλαση της παραλίας της Κυανής Ακτής...;


Στην τελική ευθεία μπαίνει η ανάπλαση της Κυανής Ακτής, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.
Σε ερώτηση που τέθηκε προ ημερησίας διάταξης ο δήμαρχος τόνισε πως ο ανάδοχος του έργου κλήθηκε από τον ΕΟΤ να καταθέσει έως τις 6 Ιουλίου επικαιροποιημένα τα στοιχεία που αφορούν την δημοπράτησή του προκειμένου, εφόσον όλα είναι εντάξει, μέσα στον Ιούλιο να υπογραφεί η σύμβαση και να ξεκινήσουν στη συνέχεια οι εργασίες.

Να θυμίσουμε ότι το έργο Ανάπλασης της Κυανής Ακτής το οποίο δημοπρατήθηκε πριν ένα χρόνο είναι προϋπολιγσμού 3,6 εκατομμυρίων ευρώ και θα κατασκευαστεί από τον ΕΟΤ.
Το έργο περιλαμβάνει διαμορφώσεις σε τμήματα του παραλιακού μετώπου οι οποίες θα αναβαθμίσουν την παράκτια ζώνη ενισχύοντας και την άσκηση εναλλακτικών τουριστικών δραστηριοτήτων από Κυανή Ακτή έως Παντοκράτορα. Δεδομένου ότι στην περιοχή υπάρχουν αρχαιολογικά μνημεία οι όποιες παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν με την επίβλεψη της ΛΓ' Εφορείας Αρχαιοτήτων.
Στην ίδια συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη μείωση της τιμής του μισθώματος τέλους χρήσης παραλιακών εκτάσεων για την ανάπτυξη ομπρελών και καθισμάτων από 8 σε 5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, προκειμένου όπως τόνισε ο κ. Μπαΐλης να ενισχυθούν οι επαγγελματίες του τουρισμού που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα από την οικονομική κρίση και να στηριχθεί ο τουριστικός κλάδος.
Παράλληλα αποφασίστηκε η αναβολή της συζήτησης του θέματος για την αλλαγή της πιάτσας των ΤΑΞΙ, από την παραλία που είναι σήμερα στην οδό Καρυωτάκη, προκειμένου το θέμα να συζητηθεί στην επιτροπή ποιότητας ζωής και να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο αφού έχουν εξεταστεί όλες οι παράμετροι.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου