Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων μέχρι τα τέλη Ιουλίου.



ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΑΝ μέχρι τα μέσα Ιουνίου οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος και μέχρι τα τέλη Ιουλίου της δήλωσης στοιχείων ακινήτων, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Π. Οικονόμου. Με άλλη απόφαση δόθηκε παράταση έως τις 30 Μαρτίου στην προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Αναλυτικότερα:

Στο πλαίσιο απλοποίησης των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων και διευκόλυνσης των φορολογουμένων, οι νέες προθεσμίες υποβολής που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών έχουν ως εξής:

· Μέχρι 30 Απριλίου 2012 για δηλώσεις εισοδήματος των ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιριών, των κοινωνιών, των κοινοπραξιών κ.λπ., καθώς και όλων των νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ανεξαρτήτως της κατηγορίας βιβλίων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που τηρούν.

· Μέχρι 15 Ιουνίου για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος για όλα τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα, όπως ατομικές επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους κ.ά.

· Μέχρι 31 Ιουλίου για ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (ειδικό έντυπο Ε9 από φυσικά και νομικά πρόσωπα).

Σημειώνεται ότι δεν μετατίθεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος από ΑΕ, ΕΠΕ κ.λπ., για τις οποίες η καταληκτική ημερομηνία είναι η 10 Μαΐου.

Η εκτύπωση των οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου Ε1 ξεκινά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, την επόμενη εβδομάδα. Οι ανάγκες εκτύπωσης θα είναι πολύ μικρότερες και συνεπώς η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε συντομότερο διάστημα.

Με άλλη απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου παρατείνεται έως τις 30 Μαρτίου 2012 η προθεσμία υποβολής αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Η παράταση αφορά οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012.

Η παράταση αφορά οφειλές κάτω των 10.000 ευρώ για φυσικά πρόσωπα και 75.000 ευρώ για νομικά πρόσωπα που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2012 και μπορούν να ρυθμιστούν σε έως και 24 δόσεις.

Η ρύθμιση παρέχει τη δυνατότητα τμηματικής εξόφλησης των οφειλών σε 24 μηνιαίες δόσεις, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 100 ευρώ. Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης, προβλέπεται διαγραφή των προσαυξήσεων 100%.

Αν οι οφειλές ρυθμιστούν σε 2-12 δόσεις προβλέπεται διαγραφή προσαυξήσεων 90%, ενώ σε περίπτωση 13-24 δόσεων διαγράφεται το 75%.

Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα περισσότερων δόσεων (έως και 60) μόνο σε όσους αποδεδειγμένα δεν μπορούν, λόγω προβλημάτων υγείας ή οικονομικών, να εξοφλήσουν νωρίτερα.



www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου