Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ : Τι κρύβεται πίσω από το δημοσιονομικό Σύμφωνο


Ο ανεξάρτητος Βουλευτής Πρέβεζας Βαγγέλης  Παπαχρήστος αποκαλύπτει στη βουλή  τα σχέδια των Γερμανών και τις επιπτώσεις για την Ελλάδα και την Ευρώπη με την ψήφιση του Δημοσιονομικού Συμφώνου.

Ενδεικτικά στην ομιλία του που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2012 στην  διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής ,  αναφέρει :
·         Όλοι καταλαβαίνουν ότι αυτή η πολιτική μπορεί να οδηγήσει σε διάλυση της Ευρώπης.
·         Η επιβολή της λιτότητας σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι λύση για την Ευρώπη; Όχι, αποτελεί  θρυαλλίδα που βαθαίνει την ύφεση στην Ευρώπη και θα το δείτε σύντομα.
·         Το ζήτημα είναι ότι εδώ το κείμενο  του συμφώνου προβλέπει ότι  «το δικαστήριο της Ε.Ε. μπορεί να επιβάλει την καταβολή κατά αποκοπή ποσού χρηματικής ποινής σε κράτος μέλος της Ε.Ε. που έχει παραλείψει να συμμορφωθεί με τη συγκεκριμένη απόφαση του». Δηλαδή για τα οικονομικά, επιστημονικά και πολιτικά θέματα, μας λένε ότι θα αποφασίζουν οι δικαστές! Αν αυτό δεν είναι το άκρον άωτο του παραλογισμού τότε τι είναι; Ένας δικαστής, που δεν έχει σχέση ούτε με την πολιτική ούτε με την οικονομία, να αποφασίζει για μένα είναι παραλογισμός. Αυτόν τον παραλογισμό τον οδηγούν πολιτικές επιλογές.
  • Έφτιαξαν ένα μηχανισμό αλλαγής των συνθηκών ελαφρύ για να αποφύγουν τα δημοψηφίσματα. Το έγκλημα που έγινε είναι ότι με την αξιοποίηση από τον Γιώργο Παπανδρέου της απειλής για το δημοψήφισμα, που δεν το έκανε ποτέ, υπονομευτήκαν τα δημοψηφίσματα σε όλη την Ευρώπη. Η δύναμη που έχουν οι ευρωπαϊκοί λαοί να αντισταθούν στην δύναμη των Γερμανών είναι αυτό, τα δημοψηφίσματα τους, που θα έπρεπε να είναι το πρώτο διαπραγματευτικό εργαλείο των Κυβερνήσεων. Αυτό το υπονομεύουν.
  • Αυτές είναι πολιτικές και οικονομικές ανοησίες, που πίσω τους καλύπτουν συμφέροντα. Εδώ, όποιος θέλει να ψηφίσει με ευθύνη για την Ευρώπη, με ευθύνη για την Ελλάδα, πρέπει σήμερα να ψηφίσει «όχι» σε αυτό το δημοσιονομικό Σύμφωνο.
  • Είναι ένα σύμφωνο που καταδικάζει την Ευρώπη, είναι ένα σύμφωνο που μπορεί να εξυπηρετεί τη Γερμανία, αλλά δεν εξυπηρετεί την Ευρώπη και την ευρωπαϊκή ιδέα.
Δείτε εδώ όλη την ομιλία :  http://youtu.be/usRlg9_LZpI , http://youtu.be/6ZQvWPJyHzc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου