Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Χ. Παπουτσής: Πιστεύω στις μεταρρυθμίσεις.



Τις βασικές πολιτικές του εκτιμήσεις για τις τρέχουσες εξελίξεις στη χώρα, αλλά και τη διεκδίκηση από την πλευρά του, της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση της ΝΕΤ.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παπουτσής: «Η συζήτηση για το ΠΑΣΟΚ, που μας εκφράζει, δεν θα γίνει τώρα -σε μια βδομάδα-, αλλά γίνεται μια ζωή. Η συζήτηση θα γίνει για τα χαρακτηριστικά του ΠΑΣΟΚ στη νέα εποχή και όπως να έχει το πράγμα το σίγουρο είναι ότι ΠΑΣΟΚ αλλάζει σελίδα. Αυτά τα δύο χρόνια το ΠΑΣΟΚ κράτησε τη χώρα εκτός χρεοκοπίας, μείωσε το δημόσιο χρέος και εξασφάλισε τη μεγαλύτερη δανειοδότηση της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ξανασυνδεθεί με τους πολίτες, να προσδιορίσει σε ποιες κατηγορίες πολιτών απευθύνεται -και μιλώ για την κεντροαριστερά-, να ξεκαθαρίσει ποία θα είναι η σχέση του με τους φορείς και τα συνδικάτα, να αποσαφηνίσει τέλος την ιδεολογική του ταυτότητα».
\
Συνεχίζοντας ο κ. Παπουτσής, δήλωσε ότι: «Δεν υπήρξε ποτέ για μένα η σκέψη να διαχωρίσω τη θέση μου από το ΠΑΣΟΚ. Πιστεύω σε σύγχρονες δομές για το κράτος, πιστεύω στις μεταρρυθμίσεις, στην απελευθέρωση των αγορών και σε δημόσιους φορείς οι οποίοι θα μπορούν να παρεμβαίνουν στις αγορές.

Η διαχείριση των κυβερνητικών αποφάσεων δεν είναι προσωπική ευθύνη του καθένα, αλλά συλλογική. Το υπουργικό συμβούλιο δεν λειτουργεί όπως το διοικητικό συμβούλιο ενός σωματείου.

Υπάρχει περιθώριο για μια άλλη διακυβέρνηση. Δεν πιστεύω στις αποφάσεις χωρίς τη συμμετοχή του λαού. Δεν πιστεύω στις προαποφασισμένες επιλογές είτε μέσα στο ΠΑΣΟΚ είτε εκτός».


www.ert.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου