Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Χιλιάδες διαδηλωτές στις Κάννες θα "πολιορκήσουν" τους G20

Χιλιάδες διαδηλωτές κατευθύνονται προς τις Κάννες, όπου ξεκινά σήμερα  η συνεδρίαση των 20 ηγετών των G20.

Τα συνθήματά τους αφορούν τη δίκαιη κατανομή του πλούτου αντί για την ανάπτυξη των τραπεζών και την ικανοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών. 

Πολλές γαλλικές και διεθνείς οργανώσεις, με αντικείμενα που πηγαίνουν από τη φορολόγηση των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών ώς την προστασία του περιβάλλοντος και τους πιο δίκαιους εργασιακούς νόμους, διοργανώνουν διαμαρτυρίες γύρω από τη σύνοδο των G20 που διεξάγεται στις Κάνες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πορεία οργανώθηκε χθες στη Νίκαια, καθώς η χθεσινή ημέρα ήταν αργία στη Γαλλία, με κεντρικό σύνθημα "Πρώτα ο λαός, όχι οι αγορές", ενώ πορεία έγινε και στο Μονακό που φημίζεται ως φορολογικός παράδεισος.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν από τους ηγέτες των πιο αναπτυγμένων χωρών, αλλά και των αναδυομένων οικονομιών, να "δώσουν προτεραιότητα στους ανθρώπους και όχι στα οικονομικά". 

"Υπάρχουν σήμερα εδώ διαφορετικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων συνδικάτων, ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στον αναπτυσσόμενο κόσμο", τόνισε η δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα Τζάκι Ρόουλαντ από τη Νίκαια.

www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου