Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Αντί θηραμάτων ορισμένοι κυνηγούν τις. πινακίδες.


  














Αντί για θηράματα, τις πινακίδες που στόχο έχουν να ενημερώνουν τους επισκέπτες για όμορφους προορισμούς στην εξοχή της Ηπειρωτικής υπαίθρου (φωτό), βάζουν συχνά. σημάδι ορισμένοι «ανήσυχοι» κυνηγοί στην περιοχή μας, αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι αυτές είναι δημόσια περιουσία!

Έτσι, σε περιοχές όπως για παράδειγμα το Ζαγόρι, πέφτει κανείς συχνά πάνω σε διάτρητες από τα σκάγια πινακίδες. Θέαμα που δεν δημιουργεί φυσικά την καλύτερη εντύπωση και στους ξένους επισκέπτες!
 Την πρακτική αυτή καταδικάζει σε επιστολή του προς την εφημερίδα «Πρωινός Λόγος» ο κ. Στέφανος Χρηστογούλας, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:«Προσπαθούν κάποιοι είτε ατομικά είτε συλλογικά να αναδείξουν σημεία στον τόπο τους ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να δουν κάποια πράγματα. Οπότε η ανάρτηση πινακίδων είναι επιτακτική στα σημεία εκείνα. Αλλά αυτό δεν συγκινεί κάποιους "αμόρφωτους" ούτε τους εμποδίζει να χρησιμοποιούν τον κόπο των άλλων ως στόχο, μιας και μάλλον όπως φαίνεται δεν πέτυχαν κάποιο θήραμα και "ξέσπασαν" στην πινακίδα . Και δεν είναι η μόνη τυφεκισμένη στο Ζαγόρι μας. Αυτή είναι πυροβολημένη με μικρά σκάγια, ενώ σε άλλες έχουν αδειάζει πάνω τους, δραμιάρες, εννιάμπαλα, δωδεκάμπαλα, μονόβολα.Στην φωτογραφία που επισυνάπτεται, μάλλον ο υποτιθέμενος φύλακας του περιβάλλοντος προστάτευσε το πεύκο "σκοτώνοντας" την πινακίδα. Και μην δικαιολογηθεί κανείς ότι η πινακίδα ήταν στην πορεία του θηράματος. Η συγκεκριμένη θέση της πινακίδας είναι σε ύψος ενός μέτρου! Ήμαρτον!». 

www.epirusgate.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου