Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Στις 5 Αυγούστου η κλήρωση των οικοπέδων στον Ωρωπό Πρέβεζας.


 

Με την συμμετοχή όλων των δικαιούχων αλλά και φορέων της περιοχής θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Αυγούστου ώρα 10 το πρωί η κλήρωση των 76 οικοπέδων σε «άστεγες» οικογένειες του Ωρωπού.

Η κλήρωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ωρωπού και θα λάβει «πανηγυρικό» χαρακτήρα δεδομένου ότι η απήχηση που είχε η διαδικασία ανά το πανελλήνιο ήταν μεγάλη.

Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων αλλά και μέσα ενημέρωσης τα οποία έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για την πρωτοβουλία αυτή.

Χαρακτηριστικό είναι ότι όχι μόνο οι υπηρεσίες του Δήμου αλλά και ο ίδιος ο Δήμαρχος δέχτηκαν δεκάδες τηλεφωνήματα από πολίτες οι οποίοι εξέφρασαν την επιθυμία να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Ωρωπού προκειμένου να συμμετάσχουν στην κλήρωση!

Τα 76 οικόπεδα καλύπτουν το σύνολο των δικαιούχων που υπάρχουν αυτή την στιγμή στον Ωρωπό ενώ ο Δήμος σκέφτεται -εφόσον υπάρξουν κι άλλοι δικαιούχοι- να υπάρξει και επόμενη διανομή.

Η αξία των οικοπέδων υπερβαίνει τις εξι χιλιάδες το καθένα ενώ οι δικαιούχοι θα καταβάλλουν μόνο το αντίτιμο που προβλέπει ο νόμος , δηλαδή 1.500 ευρώ.

Για να διασφαλιστεί ότι τα οικόπεδα δεν θα μείνουν αναξιοποίητα υπάρχει ειδικη ρήτρα η οποία προβλέπει την «ακύρωση» της παραχώρησης εάν αυτά δεν χτιστούν σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου