Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Όλα τα ονόματα του συνδυασμού της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Ζηρού και ανακοίνωση της παράταξης


ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Υποψήφιος Δήμαρχος
ΓΕΙΤΟΝΑΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ του Μιχαήλ

Εκλογική Περιφέρεια ΑΝΩΓΕΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΜΑΡΙΑ του Γεωργίου
ΚΑΛΑΜΙΔΑ ΓΕΩΡΓΙΑ του Αθανασίου
ΠΑΠΠΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ του Κωνσταντίνου
Εκλογική Περιφέρεια ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ
ΑΡΜΠΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Ιωάννη
ΓΙΑΝΝΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ του Δημοσθένη
ΚΑΛΔΑΝΗ ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ του Κώστα
ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του Χρήστου
ΚΙΤΣΑΝΤΑ ΖΩΙΤΣΑ του Φωτίου
ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Ευαγγέλου
ΛΕΚΚΟΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ του Δαμιανού
ΠΑΛΙΟΥΡΑ ΣΟΦΙΑ του Κωνσταντίνου
ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ του Γεωργίου
ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΑ του Γρηγορίου
ΤΣΕΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Ελευθερίου
ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΠΕΤΡΟΣ του Βασιλείου
Εκλογική Περιφέρεια ΚΡΑΝΕΑΣ
ΚΩΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Αποστόλου
ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΗ του Χαράλαμπου
Εκλογική Περιφέρεια ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ
ΑΡΜΠΗ ΔΗΜΗΤΡΑ του Ιωάννη
ΒΑΣΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ του Χρήστου
ΓΙΑΝΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ του Αθανασίου
ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ ΕΛΕΝΗ του Σωκράτη
ΓΚΙΟΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου
ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βασιλείου
ΔΗΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΖΗΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ-ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ του Αποστόλου
ΖΗΚΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ του Ιωάννη
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Χαρίλαου
ΚΙΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Αναστασίου
ΚΩΣΤΗ ΜΕΡΟΠΗ του Πέτρου
ΚΩΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Ευαγγέλου
ΛΑΪΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Γεωργίου
ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του Χρήστου
ΛΕΚΟΣΗΣ-ΚΑΟΥΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ του Αθανασίου
ΛΙΑΣΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ελευθερίου
ΝΤΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Θωμά
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΗΛΙΑΣ του Σπυρίδωνος
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΘΩΜΑΣ του Αριστείδη
ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του Νικολάου
ΤΣΙΩΝΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ του Κώστα
ΤΣΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Θεοδώρου
ΥΦΑΝΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ του Σπυρίδωνος
Υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι ΚΡΑΝΕΑΣ
ΒΑΣΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Κωνσταντίνου
ΒΕΡΓΟΥ ΖΩΙΤΣΑ του Επαμεινώνδα
ΚΩΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Ευσταθίου
ΜΑΛΕΣΚΟΥ ΕΙΡΗΝΗ του Φώτιου
ΧΡΗΣΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ του Θωμά
Υποψήφιοι κοινοτικοί σύμβουλοι ΡΙΖΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ του Δημητρίου
ΚΙΤΣΑΝΤΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ του Ευαγγέλου
ΛΕΚΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του Σοφοκλή
ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ του Ηλία
ΤΣΕΓΚΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ του Δημητρίου



Kαλαντζής-Γιολδάσης οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Στις προηγούμενες εκλογές, είχαμε τονίσει ότι δεν αρκεί να φύγει ο Γιολδάσης και να έρθει η πολιτική του με άλλο πρόσωπο, αλλά αυτό από το οποίο πρέπει να απαλλαγούμε, είναι η πολιτική Γιολδάση και δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Ο μεν Γιολδάσης έφυγε, η πολιτική του όμως ζει και βασιλεύει στο πρόσωπο του Καλαντζή .Μια σύγκριση των πεπραγμένων και των δύο , επιβεβαιώνει τα παραπάνω .
Όλοι θυμόμαστε την ιστορία με τους λογαριασμούς ύδρευσης, όπου ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας κλήθηκε να ξαναπληρώσει τους λογαριασμούς, επειδή η διοίκηση Γιολδάση δεν ¨μπορούσε ‘’ να τοποθετήσει ένα λογισμικό στην υπηρεσία ύδρευσης . Και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Καλαντζή ότι δεν θα ξαναπληρώσει κανένας, που όπως όλοι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι , απλά δεν τηρήθηκαν.
Να θυμηθούμε την υπόθεση της Ανώνυμης Εταιρείας του Δήμου, όπου η διοίκηση Γιολδάση ποτέ δεν παρέδωσε στην τότε νέα δημοτική αρχή, τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης, που ακόμα συνεχίζεται, τους απλήρωτους εργαζόμενους τους οποίους ποτέ δεν πλήρωσε και που συνεχίζει να μην πληρώνει και η διοίκηση Καλαντζή τα τεράστια χρέη που έχει δημιουργήσει.
Να θυμίσουμε την κατάσχεση 200.000 ευρώ από εταιρία παραγωγής μπετόν της περιοχής μας, που σε συνδυασμό με τα χιλιάδες κυβικών αδρανή που φαίνεται ότι έχει παραλάβει ο Δήμος από το λατομείο του δήμου που έχει νοικιαστεί σε επιχειρηματία, θα μπορούσαν να υψώσουν τοίχο αντίστοιχο του σινικού.
Να θυμίσουμε τα ‘’ΜΕΓΑΛΑ’’ έργα, το la route έργο αξίας 230.000 που αφορούσε στην λίμνη Ζηρού, έργο που ξεκίνησε ο Γιολδάσης και ολοκλήρωσε ο Καλαντζής και που ως παραδοτέο είχε 2 laptop, έναν προτζέκτορα, δύο ηχεία, κάποια info-kiosk και ένα μονοπάτι στη λίμνη.
Να ενημερώσουμε και για κάτι άλλο. Το τελευταίο διάστημα ήρθαν στο δήμο τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις πληρωμής διάφορων χρηματικών ποσών σε εργολάβους. Όλες αφορούν στην περίοδο της δημαρχίας του Γιολδάση. Ο Καλαντζής πέρα από το ότι έφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο δεν ανέλαβε καμία άλλη πρωτοβουλία.
Σε αυτό το μπάχαλο και τη λεηλασία του δήμου, ήρθε ως νέος και ‘’άφθαρτος’’ ο Καλαντζής για να συνεχιστεί η λεηλασία με επιστημονικό τρόπο. Δεκάδες αναθέσεις, δεκάδες συνοπτικοί διαγωνισμοί με εκπτώσεις που αγγίζουν το εξωφρενικό ποσό της τάξης του 1,5 η 2%, χρήματα που λυμαίνονται μια χούφτα εργολάβοι της περιοχής.
Από τις πρώτες αποφάσεις της διοίκησης Καλαντζή ήταν η αύξηση της τιμής του νερού ύδρευσης κατά 25%. Αύξηση η όποία διατηρείται μέχρι σήμερα, γιατί όπως ισχυρίζεται ο Καλαντζής, αν μειωθεί η τιμή του νερού, η υπηρεσία δεν θα είναι βιώσιμη. Μπορεί όμως να υπερδιπλασιαστεί η αμοιβή του εργολάβου που συντηρεί το δίκτυο.
Η διοίκηση Καλαντζή διατήρησε το τεράστιο τέλος σύνδεσης αποχέτευσης που είχε επιβάλει η διοίκηση Γιολδάση, καθιστώντας τον δήμο μας από τους ακριβότερους δήμους στην Ελλάδα .
Η διοίκηση Καλαντζή επέλεξε να κατασκευάσει έργα αμφίβολης χρησιμότητα, πάντα βέβαια χρυσοπληρώνοντας τους εργολάβους, αφήνοντας έργα όπως η αποχέτευση στην Κρυστάλλη, όπου το πρόβλημα λύνεται με τον παραδοσιακό τρόπο, αυτόν που χαρακτήριζε χρόνια την Φιλιππιάδα, βγάζοντας δηλαδή τα λύματα στον δρόμο.Και μιλάμε για την Κρυστάλλη, κέντρο της Φιλιππιάδας, πρώτη παράλληλη της ΜπιζανΊου. Επιλέγει την ένταξη στο ΕΣΠΑ της πλατείας πάνω από το κέντρο υγείας συνολικής δαπάνης 240.000 ευρώ και δεν διορθώνει το πρόβλημα της χλωρίωσης του νερού στην δεξαμενή στο Ελευθεροχώρι. Επιμένει στην εγκατάλειψη του πνευματικού κέντρου, σε τέτοιο βαθμό που σύλλογος έκανε εκδήλωση με ανοιχτές ομπρέλες. Πάντως , πρέπει να είναι ο μοναδικός δήμος στην Ελλάδα που δεν έχει ένα χώρο όπου να μπορεί να εκφραστεί η καλλιτεχνική δημιουργία. Και οι δύο είναι απόντες από την αθλητική και πολιτιστική δραστηριότητα. Να μην ξεχάσουμε βέβαια και τη διάλυση της φιλαρμονικής.
Έχουν ασφαλτοστρώσει μέχρι την τελευταία χοιροτροφική μονάδα , μέχρι και το τελευταίο πτηνοτροφείο , αλλά αν περπατήσουμε στην Κρυστάλλη, ή την Αρχ. Σπυρίδωνος πάει η λακκούβα σύννεφο. Και φυσικά ο δρόμος στην Τύργια , μετά τις περσινές πλημμύρες , όπου οι άνθρωποι έχασαν τις περιουσίες τους , λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας , παραμένει ακόμη χωματόδρομος. Να μη μιλήσουμε για τους δρόμους στα χωριά.
Η αλήθεια είναι, ότι οι άνθρωποι έχουν μια εμμονή με τις πλατείες. Έτσι λοιπόν, για να φτιάξουν και την άλλη στο Θεσπρωτικό, ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει δρόμος, ότι ο δρόμος ξαφνικά τελειώνει, έχει ασυνέχεια το είπαν. Και μιλάμε για τον δρόμο που όλοι γνωρίζουμε, αυτόν δηλαδή που ενώνει το Θεσπρωτικό με τα χωριά της Λάκκας . Ακόμα γελάνε στις Δημόσιες υπηρεσίες και το Θεσπρωτικό.
Το άλλο με την διαφάνεια που προβάλει και στην αφίσα του ο Καλαντζής; Να του θυμίσουμε μήπως το διαγωνισμό για πρόσληψη προσωπικού στο ΚΔΑΠ , τα φωτογραφικά κριτήρια , την παρέμβαση του ΑΣΕΠ μετά από καταγγελίες, την επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού και την πρόσληψη τελικά διαφορετικών εργαζομένων από αυτούς που είχαν αρχικά προσληφτεί σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια;
Τελικά, όποιον τρόπο και αν επιλέξουν οι πολίτες είτε τον ‘’μπακαλίστικο’’ τρόπο του Γιολδάση είτε τον ‘’επιστημονικό’’ του Καλαντζή, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: ακραία λεηλασία των χρημάτων του δήμου, ήτοι των πολιτών, λιγότερα έργα, περισσότερα χρήματα στις τσέπες των εργολάβων, λιγότερα μεροκάματα για τους εργαζόμενους της περιοχής, έργα που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, άγρια φοροληστεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: