Νέος επιχειρηματικός στόχος η προώθηση
ελληνικής τυρόπιτας και σπανακόπιτας στα τραπέζια των Αμερικάνων. Ενθαρρυντική η
βράβευση της DemetraPies στον διαγωνισμό «Re-InspireGreece -
FromtheYouthUp».
Τέσσερις φίλοι έχουν βάλει στόχο να φέρουν στο
τραπέζι των Αμερικανών υψηλής ποιότητας ελληνικές παραδοσιακές κατεψυγμένες
πίτες. Ενθαρρυντική είναι η πρόσφατη βράβευση της DemetraPies στον διαγωνισμό
«Re-InspireGreece - FromtheYouthUp».
Αποφάσισαν να ασχοληθούν με το κατεψυγμένο
τρόφιμο (κατεψυγμένες ελληνικές παραδοσιακές σπανακόπιτες και τυρόπιτες ) και
επέλεξαν την Αμερική ως την κύρια αγορά.
Στην ομάδα προστέθηκαν άλλα δύο
άτομα, ο Γεράσιμος Σκαλτσάς, Πολιτικός Μηχανικός, κάτοικος Σικάγου και ο
Δημήτρης Σκαλτσάς, σύμβουλος επιχειρήσεων. «Για μας η κρίση έχει
λειτουργήσει σαν ένα επιπλέον ερέθισμα για να ασχοληθούμε με πράγματα που
αγαπάμε», επισημαίνει ο κ. Σκαλτσάς.
Είδαν την ευκαιρία.
Οι πληροφορίες
δείχνουν ότι παρόλο το μεγάλο μέγεθος της Αμερικάνικης αγοράς κατεψυγμένων
τροφίμων, «περιμένει» το επόμενο μεγάλο γεγονός, "Τhe Νext Βig Τhing".
Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια η λέξη "Greek" στα τρόφιμα, όπως το
γιαούρτι, είναι συνώνυμη με την ποιότητα, την υγιεινή διατροφή και τη νοστιμιά.
Τέλος, οι Αμερικάνοι λατρεύουν τις πίτες!
Ο στόχος οι πίτες Δήμητρα να
τοποθετηθούν στα αμερικάνικα ράφια μέσα στο 2014.
Η DemetraPies
απέκτησαν προφίλ στο facebook για να γνωστοποιηθεί το εγχείρημά της στο ευρύ
κοινό.
Διαγωνισμός Re-Inspire Greece - From the Youth Up.
Στα
πλαίσια της παγκόσμιας εβδομάδας επιχειρηματικότητας, η ομάδα βραβεύτηκε στον
επιχειρηματικό διαγωνισμό ως μια απ' τις πιο πρωτοποριακές νεοφυείς ελληνικές
εταιρίες (startupcompany) στο χώρο των τροφίμων. Ο διαγωνισμός είχε
τίτλο"Re-Inspire Greece - From the Youth Up". Συνδιοργανωτές ήταν ο
Οργανισμός IndustryDisruptors και η εταιρεία GaeaSA. Σκοπός ήταν να επιλεχθούν
και να βραβευτούν καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που σχετίζονται με τα
τρόφιμα. Το επιχειρηματικό πλάνο της Demetra Pies ξεχώρισε για την ορθότητα του,
την καινοτομία και την προοπτική.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου