Το video-ντοκουμέντο από το πανηγύρι στο Καστρίτσι Αχαίας που ανοίχθηκαν τα κιβώτιας με τις σαμπάνιες
-

Έλα Nτανιέλο, τι κανς; Ο Στέλς είμαι από την Αθήνα, μι λαμβάνς;
Το αρχηγείο του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου, παραπέμπει σε αίθουσα επιχειρήσεων της ΝΑΣΑ. Κοντοκουρεμένοι νεαροί πράκτορες του Σώματος Δίωξης του Οικονομικού εγκλήματος με αμφίεση που παραπαίμπει σε κινηματογραφικούς ήρωες εξοπλισμένοι με τα τελευταία όπλα της τεχνολογίας αναλύουν τα δεδομένα που αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Ειδικά εξοπλισένα οχήματα, σκάφη, ελικόπτερα ακόμη και αεροπλάνα βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στην διάθεσή τους για το κυνήγι της φοροδοαφυγής. Οι κεντρικές τράπεζες -κλειδιά έχουν ανά πάσα στιγμή τα αρχεία με τις λίστες των πελατών τους στην διάθεση των ανδρών του Στέλιου Στασινόπουλου. Ο ελληνικός ΣΔΟΕ είναι φημισμένος σε όλο τον κόσμο για την αποτελεσματικότητά του στο κυνήγι μεγάλων φοροφυγάδων.
Οι Έλληνες μεγαλοφοροφυγάδες ακούνε ΣΔΟΕ και το ζεστό κάτουρο μουσκεύει τα παντελόνια τους. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Daniel I. Werfel, επικεφαλής του αμερικανικού IRS-κάτι αντίστοιχο με τον ελληνικό ΣΔΟΕ-δεν ξεκινάει τη μέρα του αν δεν μιλήσει με τον Στέλιο Στασινόπουλο.

O Daniel I. Werfel επικεφαλής του αμερικανικού IRS

Ο Στέλιος λόγω της οικειότητας που έχει αναπτυχθεί πλέον ανάμεσα στους δύο άνδρες τον αποκαλεί Ντανιέλο.
Ένα από αυτά τα πρωινά και καθώς οι δύο άνδρες συνομιλούσαν, μέσω τηλεδιάσκεψης, αγχωμένη η γραμματέας του Στέλιου τον διακόπτει με το εσωτερικό τηλέφωνο.
-Κυρ Στέλιο είναι δύο πράκτορές μας απ΄ έξω που θέλουν να σας δουν επειγόντως...
.Ντανιέλο δώσμου ένα λεπτό σε παρακαλώ...
O αμερικανός έδωσε ευγενικά άνεση χρόνου στον δικό μας και οι πράκτορες του ΣΔΟΕ πέρασαν στο γραφείο του Στέλιου και άπλωσαν πάνω δεκάδες φωτογραφίες της καυτής τραγουδίστριας Μαρίας Σαμίου σε πανηγύρι στο Καστρίτσι Αχαίας.

H τραγουδίστρια Μαρία Σαμίου για τα μάτια της οποίας ανοίχθηκαν οι σαμπάνιες

-Τι ίν τουτ ρε μάγκες; Τι ιν τουτ;
"Που να στα λέμε αφεντικό. Γι αυτή την τραγουδίστρια ανοίξαν 500 κιβώτια σαμπάνιες οι κλαρινογαμπροί στο χωριό. Νομίζω ότι πρέπει να τους συλλάβουμε πάραυτα, να δούμε αν κόπηκαν τα παραστατικά. Δεν θα μας κοροιδέψουν εμάς, οι κλαρινογαμπροί...
Ο Ντανιέλο άκουγε με ενδιαφέρον τους διαλόγους και παρότι δεν γνωρίζει ελληνικά-με τον Στέλιο επικοινωνούν μέσω δύο μεταφρραστριών, η μία μεταφράζει από την τοπική διάλεκτο του Στέλιου στα ελληνικά και η άλλη από τα ελληνικά στα αγγλικά-ζήτησε από τον συνομιλητή του να μάθει τι είναι ο κλαρινογραμπρός. Ακολούθησε το σίστριγγλο. Πιο έυκολα θα έφερνε πίσω τα Ελγίνεια η Μελίνα παρά θα μπορούσε ο Στέλιος να εξηγήσει στον Ντανιέλο τι εστί κλαρινογαμπρός. Πάντως ο Στέλιος δεν έχασε την ευκαιρία για μια ακόμη επιτυχία καθώς κοίταζε εκστασιαμένος τις αναλογίες της τραγουδιάρας.
Τέλος πάντων όταν με τα πολλά ο Ντανιέλο αντελήφθη τι εστί πανηγύρι σε χωριό της Αχαίας ρώτησε τον Στέλιο
-Ρε συ Στέλιος τι γίνεται με εκείνο το Nammos της Μυκόνου. Μέχρι και στην δική μας υπηρεσία έχουν γίνει καταγγελίες, εσείς γιατί το αφήνετε ανοιχτό;
Ντανιέλο, δεν είναι ανοιχτό το χειμώνα. Το χειμώνα το κλείνουμε. Εμείς δεν αστειευόμαστε. Το κλείνουμε το χειμώνα και το ανοίγουμε το Πάσχα.

O Στέλιος Στασινόπουλος του ΣΔΟΕ

Ο Ντανιέλος εντυπωσιάσθηκε για μια ακόμη φορά.
-Και με τις λίστες Λαγκάρντ τι γίνεται Στέλιος; Με αυτούς που έβγαλαν από την Ελλάδα 300 δις σε εμβάσματα τι κάνατε;
Ο Στέλιος άρχισε να εκνευρίζεται.
-Ντανιέλο, έχω να σου πω ότι κι εσείς εξολοθρεύσατε τους κακόμοιρους Ινδιάνους και μετά τα βάλατε με τους μαύρους και σκοτώσατε και τον Κέννεντυ. Όχι πες μου ρε συ Ντανιέλο έτσι δεν είναι; Και στο κάτω κάτω πως θα τα κάνουμε όλα μαζί; Θα ξεκινήσουμε πρώτα από τους κλαρινογαμπρούς της Μαρίας Σαμίου, στη συνέχεια θα τσιμπήσουμε κάτι φρικιά στο Πρασονήσι που έχουν σχολή κατι σερφ και δεν κόβουν αποδείξεις και κάπου στο 2060 θα εξετάσουμε και όσους εμπλέκονται στις λίστες ή έχουν βγάλει έξω τα εμβάσματα που λες. Θα πρέπει να ξέρεις ότι στην Ελλάδα οι κλαρινογαμπροί στα πανηγύρια αποτελούν μάστιγα και είναι απόφαση του πρωθυπουργού μας, του ηρωικού Αντώνη Σαμαρά, να πατάξουμε την μάστιγμα των φοροφυγάδων κλαρινογαμπρών οι οποίοι εποχούμενοι στα πανηγύρια της χώρας μου διαπράττουν το έγκλημα της φοροδιαφυγής σε συνδυασμό με τον αλκοολισμό και το καμάκι. Πρέπει να παταχθούν...
-Ω, ρε σε Στέλιος. Έχεις πολύ δουλειά να κάνεις γι΄ αυτό δεν θέλω να σου τρώω άλλο το χρόνο. Γειά σου τώρα...
.Ντανιέλο τα λέμε αύριο. Τώρα πρέπει να δουλέψει η υπηρεσία....