Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

Αφημένο στην μοίρα του το ενετικό κάστρο Ηγουμενίτσας. Δείτε το video.


Ελλάδα, χώρα που αρκετοί θέλησαν να κατακτήσουν, να αλώσουν και να υποδουλώσουν και το μόνο που κατάφεραν ήταν φεύγοντας είτε να καταστρέψουν είτε να κλέψουν κάτι από την κληρονομιά της.


Παράλληλα η ιστορία έχει καταγράψει διαχρονικά πολλούς φιλέλληνες που σεβόμενοι το ένδοξο παρελθόν υποστήριξαν την χώρα μας σε διάφορες μάχες.
Ο γνωστός συγγραφέας Βίκτωρ Ουγκώ που εμπνευσμένος από την ελληνική επανάσταση έγραψε ποιήματα υποστήριξη.
Ο Λόρδος Μπάιρον που έπεσε μαχόμενος για την υπεράσπιση του Μεσολογγίου και πολλοί άλλοι κοσμούν τον κατάλογο των φιλελλήνων και εμείς οι Έλληνες τι κάνουμε;
Το παρελθόν μας υπήρξε ένδοξο και δεν σβήνετε έτσι εύκολα, αρκεί και εμείς να θέλουμε να το διατηρήσουμε τόσο στις μνήμες μας όσο και στα μάτια μας.Ένα λιθαράκι αυτού του παρελθόντος είναι και το Ενετικό κάστρο στην καρδιά της Ηγουμενίτσας.

Ένα κάστρο που επί αιώνες έστεκε αγέρωχα, προστατεύοντας την περιοχή από εχθρικές επιθέσεις και που παρά τους βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις που δέχθηκε έστεκε εκεί λαβωμένο.
Σήμερα, δεν περιμένουμε να μας προστατέψει από κάποια επικείμενη επίθεση και έτσι το έχουμε αφήσει στην μοίρα του, με την αδιαφορία να του επιτίθεται καθημερινά.
Μια μάχη που αν δεν πράξουμε άμεσα θα ηττηθεί και έτσι το κάστρο θα χαθεί στο χρόνο.

Δείτε το video


Δεν υπάρχουν σχόλια: