Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ακόμα και στην Αυστρία γράφουν για την Πρέβεζα.


Δεν χωράει αμφιβολία ότι η Πρέβεζα και η Λευκάδα, αποτελούν μοναδικούς προορισμούς (ας παινέψουμε λίγο και το σπίτι μας), αλλά λίγοι θα περίμεναν ότι μια αυστριακή εφημερίδα θα έκανε εκτενές αφιέρωμα στις δύο περιοχές.
Πιο συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Kurier» φιλοξενεί δημοσίευμα, στο οποίο αναφέρει για «τις ονειρεμένες περιπετειώδεις διακοπές» που πέρασε ο συντάκτης του άρθρου στην περιοχή μας και στη Λευκάδα.

Αυτό που μάλλον «συγκίνησε» περισσότερο τον αρθρογράφο ήταν η παραλία Πόρτο Κατσίκι: «κατεβαίνεις ακριβώς 120 σκαλιά για να φτάσεις σε μια πεντακάθαρη θάλασσα που λαμπυρίζει στο φως σε όλους τους τόνους του γαλάζιου».

Μπορεί οι παραλίες να κατέπληξαν τον Αυστριακό επισκέπτη, όχι όμως και το οδικό δίκτυο του νησιού. «Η διαδρομή προς την παραλία Εγκρεμνοί είναι μια περιπέτεια. Όποιος θέλει να μην σπάσουν τα νεύρα του, καλύτερα να πάρει το καραβάκι από Νυδρί», συμβουλεύει ο συντάκτης.
Λευκάδα ή Ήπειρος ή και τα δύο - Tο αεροδρόμιο βρίσκεται έξω από την Πρέβεζα, οπότε μπορείτε να διαλέξετε...
Αυτό τον τίτλο διάλεξε η εφημερίδα για να παρουσιάσει την μικρή μας πόλη. «Μετά την προσγείωση στην Πρέβεζα, πρέπει να διαλέξετε- αν πάτε δεξιά, θα βγείτε στην Λευκάδα μετά από 20 χιλιόμετρα δρόμο, αν πάλι πάτε αριστερά, θα διασχίσετε την υποθαλάσσια σήραγγα και θα συναντήσετε την Πρέβεζα, αλλά και ολόκληρη την Ήπειρο. Για μοναχικούς εξερευνητές και εραστές του πολιτισμού, αυτή είναι και η καλύτερη επιλογή», διαβάζουμε χαρακτηριστικά στις σελίδες της αυστριακής εφημερίδας.

Όπως είναι αναμενόμενο, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Πάργα, ο Αχέροντας ποταμός, η αρχαία Νικόπολη και τα Ζαγόρια από αυτό το αφιέρωμα.

«Από την Πρέβεζα μπορεί κανείς εύκολα να κάνει πολλές συναρπαστικές εκδρομές στον υπόλοιπο νομό αλλά και σε γειτονικούς» καταλήγει το άρθρο.

Της Μαριάννας Τσάτσου

Η Μαριάννα Τσάτσου είναι συντάκτης-μεταφράστρια στο greekreporter.com

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: