Δευτέρα, 5 Αυγούστου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κρέπες με παγωτό



Υλικά

600 ml γάλα 3,5% λιπαρά
300 γρ. αλεύρι
4 αυγά
50 ml ηλιέλαιο
1 κ.γλ. ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για τις κρέπες σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με ένα αυγοδαρτη πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα μας.
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί ΓΙΑ 2-3 ώρες στο ψυγείο.
Ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, φροντίζουμε να πάει παντού και μόλις κάψει λίγο το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά, παίρνουμε μία κουταλιά με μία βαθιά κουτάλα και ρίχνουμε μείγμα μέσα στο τηγάνι.
Μόλις είναι έτοιμη θα αρχίσει να ξεκολλάει από το τηγάνι και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί.
Συνοδεύετε με παγωτό της αρεσκείας σας με φρούτα και περιχύστε με γλυκό βύσσινο κα σαντιγί.  



Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082       

Δεν υπάρχουν σχόλια: