Πέμπτη, 21 Μαρτίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Χταπόδι μαγειρεμένο με πέννες.


Υλικά για 4 άτομα
700 γρ. πλοκάμια χταποδιού
200 γρ. πέννες
130 γρ. ελιές
100 γρ. ελαιόλαδο
100 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε ροδέλες
400 γρ. ντομάτες στον τρίφτη
70 γρ. πιπέρια κόκκινη σε ροδέλες
70 γρ. πιπέρια πράσινη σε ροδέλες
60 γρ. πράσο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής.
Σε νερό που βράζει ρίχνετε λίγο αλάτι και βράζετε τις χυλοπίτες βάσει των οδηγιών του παρασκευαστή. Μόλις είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις λαδώνετε ελαφρώς με φρέσκο λάδι για να μην κολλήσουν.
Σε κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι και κατόπιν ρίχνετε τα πλοκάμια και τις πιπεριές. Προσθέτετε τις ελιές, την τριμμένη ντομάτα, , 1 ½ λίτρο νερό και το αλάτι.
Χαμηλώστε τη φωτιά και σκεπάζετε το σκεύος, σιγοβράστε για περίπου 30’ λεπτά ελέγχοντας συνεχώς τα υγρά του φαγητού ,προσθέστε τις πέννες και συνεχίσετε το βράσιμο για ακόμα 8’ περίπου ,ανακατεύοντας σταδιακά, και σερβίρετε .





Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος



Δεν υπάρχουν σχόλια: