Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2019

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Τραχανάς με αυγά


Υλικά για 4 άτομα
1 κούπα τσαγιού τραχανά σιμιγδαλένιο ξινό
1 καρότο κομμένο σε κύβους
3 ποτήρια νερό
1 ντομάτα ψιλοκομμένη
4 αυγά
Αλάτι- Πιπέρι
2 κ.σ. Ελαιόλαδο
100γρμ. φέτα τριμμένη

Εκτέλεση συνταγής
Σ' ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτετε το τραχανά το καρότο και την ντύματα.
Σοτάρετε για 3-4 λεπτά τον τραχανά και προσθέτετε 3 ποτήρια νερό περίπου και λίγο αλάτι.
Βράζετε τον τραχανά και μόλις πήξει ελαφρά,(για 10-12 λεπτά) σπάζετε ένα-ένα τα αυγά και τα ρίχνετε σε διάφορα σημεία μέσα στο σκεύος.
Αφήνετε να σφίξουν και αποσύρετε από την φωτιά.
Πασπαλίζετε με πιπέρι και σερβίρετε ζεστός σε ρηχό πιάτο προσθέτοντας τριμμένο τυρί φέτα.





Tolis Anastasios 
Honorary President
Director of Chef's club 
Epirus offices
Executive  chef
Mob.6932208082 

Δεν υπάρχουν σχόλια: