Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Ψαρόσουπα με κολοκύθα και σαφράν


Υλικά για 4-6 άτομα
600 γρ. φιλέτα τσιπούρας
500 γρ. γλυκοκολοκύθα, σε μικρούς κύβους
2 κλωνάρι σέλερι, κομμένα σε ροδέλες
2 κρεμμύδι ξερό, κομμένα καρέ
2 καρότο, κομμένα σε ροδέλες
2 ίνες σαφράν
1 λεμόνι το χυμό του
120 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τις πατάτες, το σέλερι, το κρεμμύδι το καρότο και την γλυκοκολοκύθα .
Απλώστε τα φιλέτα τσιπούρας , κατόπιν προσθέστε το αλατι-πιπερι το σαφράν, το λάδι και 4 ποτήρια γεμάτα νερό.
Βράστε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, με μισοσπασμένη την κατσαρόλα.
Βγάλτε προσεκτικά τα φιλέτα τσιπούρας σε ένα πιάτο και τα κόβουμε σε χονδρά κομμάτια.
Βάλτε τα υγρά και τα λαχανικά από την κατσαρόλα στον μπλέντερ , προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάτε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα, δοκιμάστε στο αλατοπίπερο και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.

Σερβίρετε στα πιάτα, μοιράζουμε το ψάρι, ραντίστε με λάδι από σαφραν και σερβίρουμε.





Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος




romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: