Σάββατο, 19 Αυγούστου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κρέμα με βατόμουρα.


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ
250 γρ. Μπισκότα
150 γρ. λιωμένο βούτυρο
400 γρ. τυρί κρέμα
1 κουτί συμπυκνωμένο γάλα
Χυμός από 2 λεμόνια
3 φύλλα ζελατίνες μαλακωμένες
50 ml γάλα
400 γρ. βατόμουρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Ανακατέψτε τα μπισκότα σε ένα μίξερ έως ότου γίνουν λεπτά τρίμματα και στη συνέχεια αναμείξτε τα με λιωμένο βούτυρο.
Τοποθετείστε το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί με αποσπώμενη βάση με διάμετρο περίπου 20 – 22 εκ.
Απλώστε ομοιόμορφα για να καλύψετε εξίσου όλη την επιφάνεια της βάσης και πιέστε δυνατά.
Αναμείξτε το τυρί με το συμπυκνωμένο γάλα σε μία ελαφριά κρέμα.

Ζεστάνετε το γάλα για να λιώσετε τις ζελατίνες( μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 10 λεπτά) και ανακατέψτε τες με το τυρί. 
Χτυπήστε το χυμό λεμόνι στο τυρί ριξτε και λιγα βατομουρα στην κρεμα ,και περιχύστε τη βάση με τα μπισκότα.
Καλύψτε το ταψί με μεμβράνη τροφίμων  και παγώστε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.  
Σερβίρετε με ανάμεικτα βατόμουρα.




Τάσος Τόλης

Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος





romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: