Κυριακή, 13 Αυγούστου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κρέμα Πεπόνι



2 φακελάκια ζελέ μπανάνα 

300 mel βραστό νερό
400 γρμ.πόλτο πεπόνι
200 γρμ.κρεμα γάλακτος


2 σφηνακια γλυκο κρασι 

1 λεμόνι


Εκτέλεση συνταγής

Ρίχξτε το ζέλε στο βραστό νερό και ανακατεψτε καλα μέχρι να διαλυθεί .

Ριξτε στο μπλέντερ το πεπόνι καθαρισμένο και κάνουμε πόλτο.
Στη συνέχεια ανακατεψτε τον πολτό με το μείγμα του ζελέ όπως είναι ζεστό, ριξτε 2-3 σταγόνες λεμόνι ,το γλυκο κρασι και το βάζουμε το ψυγείο να μην πήξει πάρα πολύ.
Χτυπατε καλά την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντυγή και την ανακατευετε με το μείγμα που έχετε στο ψυγείο.

Αδείαστε το γλύκο σε μια φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου ένα 24ωρο!

Ξεφορμάρουμε (σε χλιαρο νερο) και σερβίρετε .












Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: