Τρίτη, 1 Αυγούστου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Φιλέτα τσιπούρας με λαχανικά.


Υλικά για 4 άτομα

4 φιλέτα τσιπούρας (220 γρ. το καθένα)

2-3 ντοματινια
1 κολοκύθι
1 μελιτζάνα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
1 κουταλιά φυσικό χυμό λεμονιού
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2-4 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
1 κουταλιά κορν φλάουερ
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής .
Αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα και τα ψήνετε για 15΄ στους 200° C σε προθερμασμένο φούρνο. Κόβετε σε μέτρια κομμάτια τα λαχανικά και τα ψήνετε για 10΄ στη σχάρα.

Στη συνέχεια, ετοιμάζετε τη σάλτσα:
Σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι τα κρεμμυδάκια και το βασιλικό ψιλοκομμένα, προσθέτετε το πορτοκάλι και το λεμόνι και αφήνετε να πάρουν 2-3 βράσεις. Κατόπιν, «δένετε» τη σάλτσα με το κορν φλάουερ.
Συνοδεύετε κάθε φιλέτο με λίγα λαχανικά και περιχύνετε με τη σάλτσα.


Γαρνιρετε με ελιες μαυρες κρεμμυδι , και βασιλικο.











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος


Δεν υπάρχουν σχόλια: