Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη :  Χοιρινό καρέ με μουστάρδα & πετιμέζι



Υλικά για 6-8 άτομα
1,2 κιλά χοιρινό κόντρα φιλέτο
1 μεγάλο πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
2 κεφάλια σκόρδο, κομμένα στη μέση κατά πλάτος
4-5 φρέσκα κλωναράκια δενδρολίβανο
5 φρέσκα κλωναράκια φασκόμηλο
5-6 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ κούπα νερό
Για το γλάσο
4 κ. σ πετιμέζι
2 κ. σ μουστάρδα

Εκτέλεση συνταγής.
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190ºC.
Ξεπλύνετε το χοιρινό και στεγνώστε το με χαρτί κουζίνας. Αλείψτε το από όλες τις πλευρές με 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε από όλες τις πλευρές καλά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Μεταφέρετέ το στο κέντρο του ταψιού, πάνω από τις φέτες των εσπεριδοειδών και τα μυρωδικά, με την πλευρά του λίπους προς τα πάνω.
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείψτε την κορυφή και τα πλαϊνά του κρέατος καλά με λίγο από το γλάσο . Περιχύστε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο πάνω από τα εσπεριδοειδή και σκόρδα και ρίξτε και το νερό.
Τοποθετήστε το ταψί στο χαμηλό ράφι του προ θερμασμένου φούρνου και ψήστε το χοιρινό για 20 λεπτά κατά διαστήματα το αλείφετε με την σάλτσα του.

Για να σερβίρετε κόψτε το χοιρινό σε φέτες και περιχύστε με τη σάλτσα. Σερβίρετε με ρορακινα,παντζαρια, φακές, και τα μυρωδικά.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: