Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μηλόπιτα .. Danish


Υλικά για 6 -8 άτομα
2 φακελάκι ξερή μαγιά
1/2 κούπα, τσαγ. ζεστό νερό
3/4 κούπα. τσαγ. βούτυρο, λιωμένο
1/2 κούπα τσαγ. ζάχαρη
1 αβγό
1 κ. γλ. αλάτι
4 κούπα, τσαγ. αλεύρι
1 κούπα τσαγ. καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κανέλα
4 μέτρια μήλα τριμμένα από τον τρίφτη
1/4 κούπα τσαγ. ζάχαρη

Εκτέλεση συνταγής
Στον κάδο του μίξερ βάλτε τη μαγιά στο ζεστό νερό κι αφήστε για 6'.
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τα 3/4 κούπας το γάλα χωρίς να βράσει να είναι χλιαρό .
Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, ρίξετε σταδιακά λίγο-λίγο στον κάδο του μίξερ ,σε χαμηλή ταχύτητα.
Ρίξτε τμηματικά τη ζάχαρη, το αβγό και το αλάτι, το αλεύρι κοσκινισμένο σιγά-σιγά και να δημιουργηθεί ένα λείο ζυμάρι.
Το ζυμάρι το ζυμώνετε με τα χέρια για 5', να πάρει όγκο και αέρα η ζύμη.
Βάλτε ξανά τη ζύμη στον κάδο του μίξερ, και σκεπάστε με μεμβράνη και την αφήνω σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα ή και παραπάνω, να διπλασιάσει τον όγκο της.
Σε μπολ αναμίξτε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα ,το τριμμένο μήλο , και την κρυσταλλική ζάχαρη .
Γεμίστε το ζυμάρι, εφόσον πρώτα το ανοίγετε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο με τη γέμιση , ρολ’ άρετε από κάτω προς τα πάνω, βάλτε το σε βουτυρωμένη στενόμακρη φόρμα για κέικ , αφήστε για 15' να φουσκώσει .
Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25', μέχρι να έχει χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνειά τους . Συνοδεύετε προαιρετικά με κρέμα γιαουρτιού κτυπημένη με σαντιγί.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος





romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: