Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κοτόπουλο μαγειρεμένο με λαχανικά και θυμάρι


Υλικά για 4 άτομα
100 ml . ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
1 κιλό πόδια κοτόπουλου
500 γρ. Πιπεριές χρωματιστές (κομμένες κύβους)
200 γρμ.μανιταρια λευκά ψιλοκομμένα
2 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα
100 γρ,ελιες μαυρες
250 ml λευκό ξηρό κρασί
450 ml ζωμός κοτόπουλου
100 γρ. μουστάρδα
5 γρ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
2 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Αλατίστε καλά το κοτόπουλο . Σε κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, βάλτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Ρίξτε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι ,τις ελιές ,πιπεριές και συνεχίστε το μαγείρεμα για 2-3 λεπτά.
Σβήστε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ τον ζωμό, σκεπάζουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο για 30-40 λεπτά ..
Κατόπιν βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και συνεχίστε το μαγείρεμα προσθέτοντας την μουστάρδα ,τα μυρωδικα, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, χωρίς το καπάκι για λίγα λεπτά μέχρι να δέση η σάλτσα . Σερβίρετε με γαρνιτούρα της αρέσκειά σας.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ..ΚΑΛΗΜΕΡΑ  ΣΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΗΠΕΙΡΟ!!!








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: