Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Ροδάκινα ψητά με ροκφόρ


Υλικά για 4 άτομα
2 ροδάκινα μεγάλα ώριμα
80 γρμμ. τυρί ροκφόρ
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1 λουβί βανίλιας
Εκτέλεση συνταγής
Κόβετε τα ροδάκινα στη μέση και αφαιρέστε με μικρό μαχαιράκι τα κουκούτσια τους. Βάλτε τα ροδάκινα πάνω στο γκριλ και τα ψήνετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν αρκετά χωρίς να μας λιώσουν.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το τυρί ροκφόρ, μαζί με το εσωτερικό από το λουβί της βανίλιας, τα μαύρα σποράκια της και τη ζάχαρη.

Σερβίρουμε τα ροδάκινα και προαιρετικά πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: