Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Αφράτο κέικ με κακάο


ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

600γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
350γρ βούτυρο
2φλτζ ζάχαρη
2φλτζ γάλα
1βανίλια
6 αυγά
4 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο άγλυκη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Χτυπατε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε τα αυγά ένα ένα.

Κοσκινίστε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μίγμα εναλλάξ με το γάλα.

Ρίξτε το κακάο και στο άλλο τις βανίλιες.
Σε μια βουτυρωμένη φόρμα ρίχνετε το μίγμα με το κακάο.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο Κελσίου για 1 ώρα










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: