Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ


Υλικά για 6-8 άτομα

500 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες
250 γρ. ζάχαρη
280 γρ. νερό
120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, την αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τον πολτό φράουλας.
Ανακατεψτε, και αφηστε στο ψυγείο να κρυώσει 3 ώρες να πεση η θερμοκρασία και προσθεστε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
Ανακατεύετε και ριξτε το μείγμα στην παγωτομηχανή για να το παγώσει .
Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε στην κατάψυξη και ανά τακτα διαστειμματα το χτυπάτε με τον αυγοδαρτη, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία 3-4 φορές.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: