Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Μανιτάρια στιφάδο


Υλικά για 4 άτομα
1/2 φλ. τσ .ελαιόλαδο
1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια κοκόρια
1 ½ κιλό μανιτάρια ανάμεικτα
3-4 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ολόκληρο μαύρο πιπέρι
2 κ.γ. ροζ πιπέρι (ολόκληρους κόκκους)
1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
1 ξυλάκι κανέλλα
2-3 γαρύφαλλα
1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο
120 ml κόκκινο ξηρό κρασί
45 ml μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια τα σκόρδα και τα μανιτάρια ,κόψτε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίξτε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο τα μανιτάρια και όλα τα μπαχαρικά και αρωματικά το κρασί και το μπαλσαμικο .
Αφήστε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, πάρουν ένα χρυσό-καφετί χρώμα . προσθέτουμε το κόκκινο κρασί. 12) Προσθέτουμε και το βαλσαμικο ξύδι, και μαγειρεύουμε για άλλα 10 - 15 λεπτά. Προσθέστε και τον μαϊντανό, ανακατεύουμε για δύο λεπτά και αποσύρουμε τη κατσαρόλα από την εστία.









Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: