Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Πατατοκροκεφτέδες με μυρωνια.


Υλικά:
1 κιλό πατάτες
250 γρ. φέτα, τριμμένη
140 γρ. τυρί ανθότυρο , τριμμένο
100 γρ. τυρί γραβιέρα, τριμμένη
1 αυγό
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
200 γρ. Αλεύρι
2 κ.σ .Άνηθος
1 ματσάκι μυρωνια
½ κ.σ. φρέσκο δυόσμο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Βράστε τις πατάτες, σε άφθονο νερό με ξύδι και αλάτι για 30’,κατοπιν τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από χονδρό τριφτή
Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ και ανακατεύετε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Πλάστε του σε κεφτέδες και τις αλευρώνετε ελαφρώς.

Τηγανίστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, συνοδεύετε με γιαούρτι και σχοινοπρασο.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: