Σάββατο, 1 Απριλίου 2017

Συνταγές του chef Τάσου Τόλη: Χοιρινό φιλέτο με μαυροδάφνη Πατρών.


Υλικά για 4 άτομα.
1 κιλό (χοιρινό φιλέτο)
2 κ.σούπας ελαιόλαδο
1κ.σουπας μουστάρδα
½ σούπας πετιμέζι
1μετριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
2 ποτήρια κρασί μαυροδάφνη
20 γρμ αλεύρι.
Αλάτι –πιπέρι-ρίγανη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ.
Κόβετε τα φιλέτα σε μερίδες και τα αλατοπιρωνετε .
Σε τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο ,αφήστε να κάψει ,πουδράρετε με το αλεύρι τα φιλετάκια και τα θωρακίζεται στο ζεστό λαδί, ψήσετε 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι ,και αφήστε να σοταριστεί μαζί με τα φιλέτα ανακατεύοντας ελαφρώς ρίχνετε και την μουστάρδα ,το πετιμέζι και κατόπιν σβήστε με την μαυροδάφνη, αφήστε να γλασάρουν τα υλικά για 3-4 λεπτά και το πιάτο είναι έτοιμο να το σερβίρετε ,συνοδεύετε με πατάτες , ωγκρατεν .








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: