Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2017

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : ΤΡΑΧΑΝΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Υλικά για 4 άτομα
2 φλιτ. Τσαγιού τραχανάς ξινός
1 φλιτζάνι τσαγιού Χόνδρο (χοντραλεσμένο)
600 gr. Μανιτάρια χοντροκομμένα
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
2-3 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. εστραγκόν
2 κ.σ Ελαιόλαδο
1 ποτήρι . λευκό κρασί
3 φλιντ. τσαγιού ζωμό κότας , η νερό
1 ματσάκι σχοινοπρασσο
60 γραμμ. τριμμένη φέτα
Πιπέρι
Αλάτι
Εκτέλεση συνταγής
Σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα να μαλακώσουν.
Προσθέστε τα μανιτάρια, και τον χόνδρο, σβήστε με το λευκό κρασί .
Μόλις εξατμιστεί προσθέστε ζωμό η νερό να σκεπάζει τα υλικά βράστε σε μέτρια φωτιά για 15'.
Κατόπιν προσθέστε τον τραχανά ,ανακατεύοντας συνεχώς για 10'-15' ,προσθέστε σταδιακά την τριμμένη φέτα ώστε να χυλώσουν όλα τα υλικά.
Κατά τη διάρκεια του βρασμού προσθέτω νερό ζεστό η ζωμό.

Σερβίρετε με φρυγανισμένο χωριάτικο ψωμί λεπτοκομμένο.








Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος








romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: