Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Αυγά καγιανά


Υλικά για 6 άτομα

Συστατικά
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
3 καυτερές πιπεριές
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
8 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
1 κ.σ. πάπρικα σε σκόνη
4-5 τοματάκια ολόκληρα (περίπου 800γρ.)
Αλάτι
8 αυγά
2 κ.σ τριμμένη φέτα
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 Πίτες για σουβλάκι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος
1)
Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζέστανε το ελαιόλαδο. Πρόσθεσε τις πιπεριές καθαρισμένες από τα σποράκια, μαζί με το κρεμμύδι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν για έξι λεπτά
2)
Πρόσθεσε το σκόρδο σπασμένο, το κύμινο και την πάπρικα και συνέχισε το σοτάρισμα ανακατεύοντας διαρκώς
3)
Ρίχνετε και τις τριμμένες τομάτες αφήστε να σιγοβράσουν τα υλικά για 6-8 λεπτά
Αλάτισε

4)
Σπάσε ένα ένα τα αυγά μέσα στη σάλτσα, μοιράζοντάς τα καλά μέσα στο σκεύος. Σκέπασε την κατσαρόλα και ψήσε για 5' λεπτά να στερεοποιηθούν οι κρόκοι. Άνοιξε το σκεύος, και με ένα κουτάλι ρίξε προσεκτικά την καυτή σάλτσα πάνω από το ασπράδι να ψηθεί, προσέχοντας να μην διαλύσεις τον κρόκο
5)

Κατέβασε από τη φωτιά, πασπάλισε με την τριμμένη φέτα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμάκι ή πιτούλες







 Τάσος Τόλης
  Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης 
 Αρχιμαγείρων Ελλάδος










Δεν υπάρχουν σχόλια: