Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Πέστροφα ψητή



Υλικά για 4 άτομα

4 πεστροφες μετριες


2 λεμόνια 

2 σκελίδες σκόρδου κομμενες σε φετες
3 κ.σ ελαιλαδο


1 ματσακι βρουβες η σπαραγγια

αλάτι, πιπέρι



Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζετε το ψάρι, το πλένετε καλά, το αλατοπιπερώνετε, βάζετε και λίγο ελαιολαδο με το χυμό λεμονιού.

Στην κοιλιά του ψαριού βάζετε το σκόρδο και το κρεμμυδι σε φετες και λεμονι φετες.
Τοποθετείτε τα ψάρια σε ρηχό ταψί με λαδόκολλα ραντιστε με το υπολοιπο ελαιολαδο και χυμο λεμονιου .

Ψηστε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά στην ένδειξη του γκριλ.

Συνοδεψτε το ψαρι με βρασμενα σπαραγγια η βρουβες και μια μαγιονεζα πικαντικη με καπνιστη παπρικα.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: