Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κομπόστα μανταρίνι


Υλικά για 4-5 άτομα

1 κιλό Μανταρίνια
200 γρ. (1 κούπα τσα.) Ζάχαρη 
1 1/2 κούπα τσα. Νερό

3 τεμχ. Γλυκάνισο
2-3 σπ. Κάρδαμο 

Εκτέλεση συνταγής 
Ξεφλουδίστε τα μανταρίνια και αφαιρείτε όσο καλύτερα μπορείτε τις άσπρες ίνες .
Βάζετε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα, μαζί με το νερό και την ζάχαρη γλυκάνισο αστερία και κάρδαμο ,βάλτε την στη φωτιά και ανακατέψτε απαλά, να λιώσει η ζάχαρη.

Αφήστε να σιγοβράσει για 15 λεπτά κατόπιν την σερβίρετε η ζεστή η κρύα συνοδέψτε με ένα κονιάκ η ρακόμελο .

Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος

Δεν υπάρχουν σχόλια: