Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Ρυζόγαλο με λωτό


Υλικά για 6 άτομα
1 λίτρο γάλα
100 γρμ. γλασέ
1 λεμόνι, τις φλούδες
50 γρμ. ζάχαρη
1 βανίλια σκόνη
2 γρμ. Κανέλλα σκόνη
4 ώριμους λωτούς
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα, το ρύζι, τις φλούδες από το λεμόνι και το τοποθετείτε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά.
Αφήστε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά περίπου έως ότου δέσει κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε τη ζάχαρη.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το ρυζόγαλο κρυώσει καλά.
Με αυτόν τον τρόπο δεν πιάνει κρούστα και αποκτά βελούδινη υφή.
Έπειτα το μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ η σε στρογγυλό τσέρκι (τρίβοντας μπισκότο στον πυθμένα ) και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά γαρνίροντας με ψιλές φέτες από λωτούς που προαιρετικά τις ραντίζετε με λικέρ τις αρέσκειά σας πουδράρετε με κανέλλα ..











Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: