Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Κέικ με ξερά φρούτα


Υλικά για 6-8 άτομα
145 γρ. βούτυρο
85 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
190 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 πορτοκάλι, το ξύσμα του1/2 λεμόνι, το ξύσμα του
1/2 κ.γ. κανέλα200 γρ.
100 γρμ ( ξερά φρούτα, ψιλοκομμένα , σύκα, βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες, χουρμάδες)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Χτυπάτε στο μίξερ (καλύτερα με το φτερό) το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψει και προσθέστε ένα-ένα τα αυγά
Σταματήστε το μίξερ και ρίχνετε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και την κανέλα ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
Στο τέλος, προσθέστε τα φρούτα κομμένα σε κύβους η φρουι γλασε.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ ρίχνουμε μέσα το μίγμα
Ψήστε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά και στους 160οC για 50-60 λεπτά.
Γαρνίρετε με φρούτα ξερά και άχνη ζάχαρη.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος










romiazirou.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: