Κυριακή, 9 Οκτωβρίου 2016

Συνταγές από τον Ηπειρώτη chef Τάσο Τόλη : Καρέ αρνιού με μυρωδικά


Υλικά για 4 άτομα.
1 ½ κιλό αρνί (από το καρέ)
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1ποτηρι κρασί λευκό
1ποτηρι κρασί κόκκινο
3κ.σ. μαϊντανό
3κ.σ. θυμάρι
2κ.σ. θρούμπι
1κ.σ. δεντρολίβανο
2 φέτες ψωμιού (την ψίχα τους)
2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση συνταγής
Αφαιρούμε τα περιττά λίπη από το καρέ το σοτάρετε σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο γυρίζοντας σταδιακά μέχρι να ροδίσει σβήστε με το λευκό και κόκκινο κρασί αφήστε να σιγοψηθεί για 12 λεπτά.
Αναμιγνύετε σε μπολ όλα τα μυρωδικά με την ψίχα του ψωμιού.
Τοποθετείστε το καρέ σε πυρίμαχο ταψάκι , καλύπτετε με το μείγμα της ψίχας ρίχνετε το σκόρδο με την φλούδα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους (175 βαθμούς κελσίου) για 40 λεπτά.

Σερβίρουμε με φρέσκα σαλατικά η πατάτες ψητές.










Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος









Δεν υπάρχουν σχόλια: